10.29.2020

Descoperire horror

 


Potrivit "Reporter fără frontiere", cele mai periculoase ţări sunt Siria, Mexic, China, Irak şi Iran. Sursa foto rfi.fr

Cel puţin 59 de cadavre au fost găsite în gropi comune clandestine din statul mexican Guanajuato, a anunţat miercuri Comisia naţională pentru căutarea persoanelor dispărute (CNB), transmite AFP.

”Am găsit 59 de cadavre în diferite gropi clandestine, există alte puncte la care continuăm să lucrăm. Corpurile par a fi în majoritate ale unor tineri, uneori foarte tineri, probabil şi adolescenţi”, a declarat Karla Quintana, şefa CNB în Salvatierra, zona de descoperire a gropilor.

Operaţiunea de cercetare a fost lansată în urmă cu opt zile, în parteneriat cu instituţiile de securitate, la nivelul statului, după ce au apărut informații în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Peste 80 de persoane au fost mobilizate pentru această operaţiune de căutare şi au fost efectuate 52 de săpături, permiţând descoperirea cadavrelor.

Violenţele în statul Guanajuato au crescut în ultimele luni din cauza unei lupte între cartelurile Santa Rosa de Lima şi Jalisco Nueva Generacion, ambele implicate în traficul de droguri şi combustibil.

În septembrie 2018, cel puţin 166 de cadavre au fost descoperite în Mexic, într-o groapă comună din statul Veracruz, afectat de violenţa cartelurilor de droguri şi unde numeroase descoperiri de acest tip au mai fost semnalate.

Un martor, citat de procuror atunci, spunea că „sute de persoane au fost îngropate clandestin” în respectivul loc.

sursa:https://www.cotidianul.ro/descoperire-horror-victimele-sunt-majoritatea-tineri/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu