10.29.2020

„Toate-s vechi și nouă toate”

 


Nimic nou pe agenda cetățeanului român. Președintele este egal cu sine. Și matematic și fizic și propagandistic. A mai muncit 39 de minute în serviciul său săptămînal de vorbitor la televizor. Sunt sigur că președintele se consideră o sursă de optimism public, un generator electrizant de încredere și de speranță, deși se poartă ca o basculantă de dispreț și pesimism. Altfel, nu s-ar fi apucat de pomelnicul proiectelor abia scrise, unele utopice, altele mincinoase, oricum amețitoare și propagandistice. Mai să leșine compatrioții noștri de dorul unor asemenea promisiuni!

Este vorba, în principal, de asigurarea reformelor structurale, de digitalizare, de garantarea tranziției climatice. Toate acestea sunt necesare pentru a permite economiilor noastre să se dezvolte durabil, pe termen mediu și lung.
Fondurile la care mă refer, pe lângă cele pe care le vom accesa prin bugetul multianual al Uniunii pentru perioada 2021-2027, reprezintă o oportunitate istorică pentru noi de a dezvolta România, de a construi autostrăzi, căi ferate, de a moderniza infrastructura energetică și de mediu, de a implementa programe de digitalizare în economie, în administrație.
Sunt fonduri care vor permite investiții majore în educație și sănătate. Toate aceste proiecte vor avea consecințe benefice palpabile pentru români și vor contribui semnificativ la creșterea calității vieții fiecăruia dintre noi.
Tocmai de aceea, în cadrul întâlnirii de astăzi, am discutat despre modalitățile concrete prin care România va putea accesa integral și utiliza cât mai eficient aceste fonduri.
Am stabilit douăsprezece direcții prioritare, respectiv: sănătate, educație, digitalizare și securitate cibernetică, transport durabil, combaterea schimbărilor climatice, protecția mediului, energie, eficiență energetică, mobilitate urbană, mediu de afaceri și antreprenoriat, cercetare-inovare, precum și creșterea capacității de reziliență în condiții de criză în domeniul sanitar și alimentar.
Aceste domenii sunt grupate pe trei piloni principali ai Planului Național de Redresare și Reziliență, și anume: I – Tranziția Verde și combaterea schimbărilor climatice; II – Serviciile Publice, dezvoltarea urbană și valorificarea patrimoniului și, nu în ultimul rând, III – Competitivitate economică și reziliență.
Când spun că am încredere că Guvernul actual va reuși să obțină banii puși acum la dispoziție de Uniunea Europeană….”

Nu-i așa că marele succes – linia de metrou din Drumul Taberei – trece somnolent și prin mandatul și viața domniei sale? Cum vorbește așa se și lucrează la finalizarea proiectului, în ciuda faptului că totul se petrece dincolo de panglica tăiată și călcată în picioare.
Președintele României a socotit că este necesară o pompare de speranță. Sunt bani, sunt proiecte, avem guvernanți competenți. Ca atare, ne așteaptă un viitor mai luminos decît cel recitat în Epoca de aur.
Cu ce venit, nou, președintele? Cu un cap în gură tras lui Marcel Ciolacu pentru masa de la Buzău! Pesedistul sufocat de propria-i mediocritate s-a dus la cîrciumă fără mască și a fost dat în gît cu o imagine făcută de un apropiat, așa cum a fost turnat și Ludovic Orban la petrecerea din biroul său. Numai că, de data aceasta, Klaus Iohannis a atacat hotărît iar la cheful din guvern s-a făcut că plouă.
Am aflat de 12 direcții prioritare (direcția Sibiu!), că „lucrurile au fost gestionate bine în perioadă de pandemie”, spre deosebire de fraierii și dezorganizații din țările Europei de Vest care acum o încurcă. Mai mult, noi, pe lîngă paturile în care doarme președintele și premierul, am izbutit performanța de a mai adăuga alte 200 în secțiile de terapie intensivă. Adică o extindere! Un mare succes. Dragi români, vă doresc multă sănătate (cum a zis președintele la sfîrșitul apariției) și fiți optimiști. Am mărit numărul de paturi pe care puteți fi respirați artificial, dacă intrați în comă!
Cît privește măsurile îndrăznețe, președintele a făcut trimitere la cele europene, evitînd să sublinieze îndrăzneala sa de a ne duce pe toții de nas cu promisiuni și acuze la adresa adormiților de opozanți. Să fim fericiți și să ne bucurăm că paginile de calendar cu năvalnica pandemie au prins România sub conducrea PNL și a lui Klaus Iohannis. Ei căută soluții, spre deosebire de PSD-iști care își văd de interese făra a se fi tratat de boala corupției!

Ce tinde să devină obișnuință în această muncă obositoare de cuvîntător săptămînal către nație? Președintele Iohannis dă, din ce în ce mai des, întrebarea mai departe. Este un semn că habar n-are sau că se ascunde după o tehnică banală de profesor încurcat de elevi. Vă aduc răspunsul data viitoare! Adică la Paștele Cailor! Pasatorul nostru de întrebări folosește acest truc pentru a evita subiectul sau pentru a-și ascunde temele nefăcute. El este doar poștașul care pasează întrebarea sau surdul care n-a auzit de lucrurile care nu-i convin. Cum ar fi, de carantinarea unor zone din București. Dacă președintele n-a auzit sau nu știe înseamnă că ele nu există! Punct!

sursa:https://www.cotidianul.ro/toate-s-vechi-si-noua-toate-2/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu