10.29.2020

Încă patru minore, dispărute în ultimele 2 zile

 


Numai în ultimele 48 de ore, în România au dispărut încă patru fete minore, care au plecat de la domiciliu și nu s-au mai întors.

Pe site-ul Poliției Române, figurează patru cazuri noi cu minore dispărute, cu vîrste cuprinse între 14 și 16 ani. Cazurile par a fi trase la indigo.

Minora Mustafa Flori, în vîrstă de 14 ani din Craiova, județul Dolj, a dispărut de la domiciliu în seara zilei de 26 octombrie. Tatăl său, Mustafa Costel, a sesizat Secția 2 Poliție Craiova, cu privire la faptul că fiica sa minoră a plecat voluntar de la domiciliu. Ultima dată a fost văzută în seara zilei de 26.10.2020 în jurul orei 18.00 și nu a mai revenit la domiciliu.

Gavrilă Casandra Ioana, în vîrstă de 15 ani, din Arpașu de Jos, județul Sibiu a dispărut de la domiciliu la data de 27.10.2020, ora 19:30, în urma unei discuții aprinse  cu bunica sa. Minora a mai plecat în mod voluntar de la domiciliu, în trecut, dar a revenit în cîteva ore.

Constandache Loredana Elena, în vîrstă de 15 ani, din Adjud (Vrancea) a dispărut în dimineața zilei de 26.10.2020. Fata a plecat de la domiciliu pentru a merge la școală în satul Șerbănești și nu a mai revenit. Anterior, minora a mai plecat de la domiciliu fără încuviințarea părinților, fiind găsită în compania unui tînăr, la domiciliul acestuia din județul Bacău.

Minora Moldoveanu Iuliana, în vîrstă de 16 ani din mun. Brăila a dispărut la data de 27.10.2020 de la domiciliu și nu a mai revenit.

Deși a trecut mai bine de un an de la „Cazul Caracal”, cînd au dispărut Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, după ce au fost răpite și sechestrate de Gheorghe Dincă, autoritățile continuă să trateze cu superficialitate astfel de dispariții, deși există un sistem de alertă denumit „Dispariție minor”. Acest sistem finanțat din bani europeni ar trebui să ducă rapid la măsuri de găsire a persoanelor minore date dispărute.

Reamintim că România se află pe primele locuri în Europa la traficul de persoane, în special de fete minore, oferite traficanților pentru exploatare sexuală.

sursa:https://www.cotidianul.ro/inca-patru-minore-disparute-in-ultimele-2-zile/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu