10.17.2020

Dracul-popă, Coldea-profesor

 


De îndată ce Ionuț Cristache a anunțat vestea la început de ”România 9” am început să înjur. Nu-i destul că au spurcat Universitatea din Cluj? Din delirurile lui Vasile Dâncu au scos de un doctor Honoris Causa, după care sociologul a tras toate sforile posibile să ajungă și academician.

Nu-i exclus ca sprijinul enorm de care s-a bucurat Ion Aurel Pop (tare drag băieților!) să vină și de la visul academic al lui Florian Coldea și din scenariile sociologului sforar. Probabil că Dâncu a confundat rectoratul și Academia Romană cu Liga profesionistă de fotbal și sprijinirea lui Ioan Aurel Pop cu susținerea și instalarea lui Burleanu la FRF.

Din nefericire, Vasile Dâncu și Florian Coldea au spurcat o universitate faimoasă, de primă mînă, născută din elanul patriotic care a cuprins țara după Unirea de la 1918. Şi care universitate, pentru că nu l-a aplaudat frenetic pe Nicolae Ceaușescu în vizita de la Cluj, a fost acuzată împreună cu locuitorii orașului de spirit intelectualist. Așa a apărut la Cluj-Napoca un Combinat de Utilaj Greu, așa s-au dezvoltat serviciile secrete, cu producția lor istorică, de la familia Maior (tata și fiul), la Helvig, Rareș Bogdan, Koveși, inclusiv Iohannis și ceilalți mai mărunți.

Vasile Dâncu este autorul cunoscutului sondaj comandat de SRI privitor la profilul viitorului președinte, cel care a stat la baza proiectului debarcării lui Crin Antonescu și a aducerii lui Klaus Iohannis la București. Toate se leagă și se explică unele prin altele.

Cînd Florian Coldea, ratatul într-ale agronomiei, a ajuns doctor și profesor la Timișoara, a simțit miros de proteste și de praf de pușcă, nu de știință și cultură. N-a putut să nu bage de seamă cum o nulitate intelectuală ca Laura Codruța Kovesi își ia doctoratul copleșită de flori și de aplauze și a înțeles că la o catedră în Banat îi cad și stelele de pe umeri și părul de pe creștet. Lui îi trebuiau galoane pentru putere și operă pentru a stropi cu parfum de bibliotecă o carieră de ofițer crud din noua securitate.

Şi a căutat pe hartă adresa Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca! Ardelenii n-aveau tupeul să-i caute și să-i ia la purecat teza de doctorat, necum să-l supună la teste intelectuale. La cît de speriați de bombe sunt unii clujeni, stelele lui Florian Coldea în sistemul autoritar din România făceau cît patru tratate academice și o jumătate de Premiul Nobel.

Cît a rezistat Florian Coldea să predea la universitatea din Cluj Napoca? Cît a rezistat diavolul să țină o slujbă într-o catedrală monument isotric! Cum să tot plimbi cu avionul atîta știință de carte cît încape în capul de tremurici al generalului? Se defectează și aparatele!

Aparița lui Florian Coldea pe la festivitățile de la SNSPA și impresionanta carieră a soției sale în aceeași instituție ne arată că este vorba de o structură mai mai mult politică decît academică. Mai mult unitate decît universitate! Asta a jucat și rolul de ispită. Gata! Tresărit-a gîndul!

Dacă România n-a luat foc la faptul că un asemenea personaj diabolic, cu o carte de vizită antidemocratică, amorală și non-intelectuală are tupeul să predea tinerilor din universități, de ce nu s-ar aciua în chiar familia sa de idei de la SNSPA?

Credeți că întîmplător Remus Pricopie a ajuns ministru și a fost propunerea de premier a lui Victor Ponta? Credeți că întîmplător rectorul SNSPA a fost primul și singurul profesor din România care a scris un articol elogios despre premiul
”Otto cel Mare” luat de președintele României în Germania pentru o operă de orice fel, inclusiv politică, inexistentă?

Citez din opera fundamentală a rectorului SNSPA, Remus Pricopie:

”Le sugerez celor care azi aruncă cu pietre şi încearcă să plaseze în derizoriu acest moment important, în primul rând pentru România, să se abţină, măcar în acest context, de la discursul contraproductiv al urii şi dezbinării. Un preşedinte poate şi trebuie să fie permanent sub lupa opiniei publice, inclusiv criticat, atunci când este cazul, dar oamenii care urmăresc interesul ţării ştiu să-şi aleagă cuvintele şi momentele potrivite.
Felicitări Preşedintelui României pentru premiul „Otto cel Mare”, acordat personalităţilor sau instituţiilor europene cu merite deosebite în procesul european de unificare şi în promovarea valorilor şi spiritului european!” (Remus Pricopie, Premiul „Otto cel Mare“, acordat unui român, site-ul ziarul Adevărul)

Este de mirare că rectorul SNSPA n-a semnat elogiul sărbătoresc (lipsit de orice argumentație) alături de prof. univ. dr. Mihaela Miroiu-împreună cu toată familia!?

Prezența simultană a lui Florian Coldea la trei universități românești fără a fi cercetat pentru abuzuri și doctorat fraudulos este un veritabil indicator al stării învățămîntului din țara noastră.

Cu Monica Anisie ministru, cu inși ca Florian Coldea profesori (numai Pleșiță mai lipsea pe post de profesor onorific), nu are rost să mai umblăm cu lumînarea sau cu lupa după contribuțiile științifice ale mediului universitar în plină pandemie! Putem muri liniștiți, putem fi arestați, putem închide facultățile! Ei sunt pe la Vama Veche! Spiritul liber al tinerimii a murit demult. Ea vrea destituiri, arestări, cătușe, vacanțe, emigrație și discoteci.

Celor care se miră de aceste cuvinte aspre le-aș aduce aminte că, în vara anului 1970, studenții de la Universitatea Babeș Bolyai s-au întors din vacanță care de pe unde era și au pornit în cete să ajute populația nenorocită de inundațiile dramatice din acel an.

Culmea ironiei, spre sfîrșitul emisiunii România 9, Ionuț Cristache a adus în discuție cazul exmatriculatului Adi Manciu, ”scuipat” de la SNSPA. Se mira și se agita că un exmatriculat (egal repetent) ajunge consilier de stat cu o asemenea responsabilitate într-o situație atît de dramatică.

Cam în același timp, la Digi 24 TV, subinginerul TCM Ludovic Orban (o viață întreagă vînător de muște!) îi lua apărarea ca unui mare expert sau demnitar în măsluit cifre și rapoarte.

Adevărul este că acest Andi Manciu nu arată a prost. De sub chelie te fulgeră o privire care îți ia gîtul. Chiar are o figură de ins diabolic. Doar că nu dă din cap, nu strîmbă gura și nu trage ochiade involuntare!

Abia atunci am început să-mi pun întrebări legate de exmatricularea personajului. Nu cumva băiatul a schimbat macazul. O fi fost preluat de SRI, școlit în sistem și avansat în grad. De ce să mai continue cursurile la SNSPA? Cele de la ”Mihai Viteazul” îi dădeau ce trebuie! Şi astfel o fi avînd grad, diplomă și contract legal de consilier de stat.

Numai asta poate explica nepăsarea aproape prostească a subinginerului Ludovic Orban în promovarea plutonului de repetenți, exmatriculați și falsificatori de diplome!

Ce dacă are și el un pricolici prin altar?

sursa:https://www.cotidianul.ro/dracul-popa-coldea-profesor/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu