10.13.2020

Mii de cadre medicale din Gorj, în grevă japoneză

 


Liderul Sindicatului Salvamed Ambulanța Gorj, Ionel Ianc, a postat pe pagina proprie de socializare un mesaj dur, referitor la situația dramatică a salariaților din sănătate. Întrucît nu li se respectă drepturile, 2600 de salariați din spitalele județului Gorj, SGASPC, Direcția de Sănătate Publică ori cabinetele școlare, membri ai Sanitas sînt de miercuri în grevă japoneză.

Ionel Ianc a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj, trăgînd astfel un semnal de alarmă, întrebîndu-se cum ar arăta România dacă toți medicii, asistentele, infirmierele, ambulanțierii nu ar mai lucra în sistemul public, ci în cel privat: ,,Peste toate, medicii, asistentele, infirmierele, brancardierii, șoferii de ambulanțe și care or mai fi ei, să mă ierte dacă nu-i numesc pe toți, toți omuleții ăștia, cu voia lui Dumnezeu, subliniez, cu voia lui Dumnezeu, se luptă pentru viețile oamenilor. Cît pot, cum pot și cu ce pot, atît cît le îngăduie și îi ajută Dumnezeu. Dau din aripi, cît și cum pot ei mai bine, pentru că Dumnezeu dă aripi omului ca să dea din ele. Toți oamenii ăștia ar putea lăsa totul baltă, în 24 de ore. Medicii să se care scurt pe doi în privat, la cîte cabinete îi țin curelele zi-lumină și să cîștige grupă, asistentele să se bage și ele în privat și pe asistență la domiciliu, tot pe bani grupă, infirmierele să se ocupe de făcut curat, spălat și călcat prin casele oamenilor, pe 170-200 de lei/zi, că atîta se plătește, iar șoferii, pe Uber sau alte d-astea, pe 1500-2000 de euro lunar. Nu mai calculați și nu mai verificați, că este cum vă spun eu. Deci! Toți oamenii ăștia ar putea să o vireze scurt și să începem să repauzăm ca muștele în nor de flit. N-o fac, n-o virează și, așa cum am zis, cu voia lui Dumnezeu, se luptă pentru viețile noastre, riscîndu-și-le pe ale lor. Ați reținut, totul este cu voia lui Dumnezeu! Păi, în numele Lui Dumnezeu, noi putem să le respectăm munca și faptul că își riscă viețile lor și pe ale familiilor lor, ca să ne salveze nouă viețile?”, se întreabă liderul de sindicat.

Pe un ton extrem de dur, liderul de sindicat îi atacă pe cei care conduc azi sistemul de sănătate: ,,știu, sîntem conduși de niște imbecili cărora, după ce că-s imbecili, nici nu le pasă, care decid imbecil și nepăsător, dar nu despre ei este vorba, nu ei salvează vieți, ci omoară prin imbecilitate și nesimțire, ei stau în fotolii, sînt ocupați să fure și să dospească. Putem să nu ținem cont de imbecilii care ne scot din viață și din minți și să fim atenți doar la cei care nu pleacă la viețile lor, ca să le salveze pe ale noastre? Putem, frate, să îi ajutăm dîndu-le de lucru măcar nu mai mult decît pot ei duce? La sufletele lor, puse în situația de a alege cine să trăiască și cine să moară – da, s-a ajuns la asta! – putem să ne gîndim? Putem să-i scăpăm măcar de infernul ăsta? Putem?”.

O amplă anchetă pe acest subiect a publicat luni Anamaria Stoica în cotidianul „Gorjeanul”, oferind cifre îngrijorătoare. Pe perioada stării de urgență, stării de alertă, în județul Gorj, doar în luna aprilie a scăzut numărul solicitărilor, în rest acestea au fost în creștere. Astfel, în jur de 30 de solicitări au fost înregistrate pe o singură tură de noapte, lunar fiind rezolvate peste 2700 de cereri de urgență solicitate de către oameni și de spitalele din județ. Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a rămas fără ultimii angajați. Cu cei 11 salariați se formează șase echipaje de urgență care asigură zecile de solicitări zilnice din județ. Conducerea SJA speră să îi poată readuce, cât mai repede, înapoi la muncă pe cei trimiși acasă din cauza infectării cu Covid-19.

sursa:https://www.cotidianul.ro/mii-de-cadre-medicale-din-gorj-in-greva-japoneza/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu