10.15.2020

Ofensivă PSD în Parlament

 


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a condus o ofensivă de amploare a PSD în Parlament. Ca urmare a eforturilor social-democrate, ieri au fost adoptate mai multe legi prin care PSD caută să repună oamenii în centrul preocupărilor politice. Actul este în antiteză totală cu un Executiv care a scăpat pandemia de sub control, dar care are tupeul de a critica oamenii pentru că nu ar respecta măsurile specifice de protecție anti-COVID.

Concret, social democrații au adoptat o lege care prevede stimulente lunare de 2.000 de lei pentru profesori, în contextul pandemiei, dar și stimulente de 1.500 de lei pentru personalul auxiliar din unitățile de învățământ. Măsura a venit ca un răspuns prompt la declarația lui Orban care, pentru a ”stimula” profesorii să predea, i-a amenințat cu întocmirea de dosare penale. Măsura stimulentelor financiare oferă profesorilor un plus de venituri pentru a se putea proteja în această perioadă complicată, dat fiind faptul că asigurarea măștilor zilnice și a produselor de igienizare nu este deloc ieftină. Totodată, social democrații au considerat că măsura este necesară întrucât un număr din ce în ce mai mare de dascăli sunt puși în fața situației de a se testa pentru Coronavirus date fiind infectările din școli Cum testele la stat durează foarte mult, testarea privată rămâne singura soluție pentru a nu bloca procesul de predare, o soluție care costă enorm pentru salariul unui profesor debutant, spre exemplu.

PSD nu s-a oprit aici și a continuat seria măsurilor îndreptate către oameni prin adoptarea unui pachet minim de servicii pentru copii. Legea, dezvoltată în parteneriat cu UNICEF, urmărește să reducă distanțele sociale și de oportunitate între media statistică a copiilor și copiii care se zbat în neajunsuri sau sunt sub risc de sărăcie și excluziune socială.

Nu în ultimul rând, Marcel Ciolacu a susținut, alături de PSD, o lege privind confiscarea extinsă a averilor nejustificabile, care vine ca un răspuns la solicitările cetățenilor, a ONG-urilor, dar și a partenerilor europeni. Scopul este unul pro-activ, acela de a asigura instrumentele necesare pedepsirii până la capăt a faptelor de corupție, dar și unul preventiv, acela de a construi premisele pierderii averilor ilicite ca factor de descurajare pentru implicarea în varii scheme de corupție.

Măsurile luate de social democrați vor trece prin lupa prezidențială, conform declarațiilor lui Klaus Iohannis, care s-a arătat sceptic că ar exista suficienți bani la Guvern pentru a acorda stimulentul pentru profesori și personal auxiliar din unitățile de învățământ. Este deja al treilea caz important în care PNL refuză aplicarea unor legi explicit votate de Parlament pentru sprijinirea directă a unor categorii sociale ample. Ludovic Orban continuă să tergiverseze dublarea alocațiilor, în ciuda mai multor decizii CCR, dar și măsura creșterii pensiilor cu 40%, conform unei legi promulgate de președinte.

sursa:https://www.cotidianul.ro/lista-cu-masuri-adoptata-de-psd-investitii-in-oameni-nu-in-pacanele/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu