10.15.2020

Președintele Chinei, Xi Jinping, le cere militarilor să se pregătească de război

 


Xi Jinping, președintele Chinei, le-a cerut militarilor să-și „concentreze toată mintea și energia pentru pregătirea războiului”. Declarația a fost făcută în timpul unei vizite la o bază militară din provincia sudică Guangdong, potrivit agenției de știri de stat Xinhua, citată de CNN.

Xi Jinping le-a spus soldaților „să mențină o stare de alertă maximă” și le-a cerut să fie „absolut loiali, absolut puri și absolut de încredere”.

Scopul principal al vizitei lui Xi în Guangdong a fost să țină un discurs de aniversare a 40 de ani de la înființarea Zonei Economice Speciale Shenzhen, care a fost creată în 1980 pentru a atrage capital străin și a jucat un rol vital în ridicarea Chinei pe locul al doilea între economiile lumii.


Însă vizita militară are loc într-un moment în care tensiunile dintre China și Statele Unite sunt la punctul lor culminant din ultimele decenii. Casa Albă a anunțat luni Congresul SUA că intenționează să avanseze cu vânzarea a trei sisteme avansate de arme către Taiwan, inclusiv sistemul avansat de rachete de înaltă mobilitate (HIMARS).

Într-un răspuns dur, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, Zhao Lijian, a cerut Washingtonului să „anuleze imediat orice plan de vânzare a armelor către Taiwan” și să întrerupă toate „legăturile militare SUA-Taiwan”.

Chiar dacă Taiwanul nu a fost niciodată controlat de Partidul Comunist din China, autoritățile de la Beijing insistă că insula democratică și autoguvernată este o parte integrantă a teritoriului lor, Xi însuși refuzând să excludă forța militară dacă este necesar, potrivit Digi24.


sursa:https://www.dcnews.ro/presedintele-chinei-xi-jinping-le-cere-militarilor-sa-se-pregateasca-de-razboi_777759.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu