10.15.2020

Promisiuni de campanie

 


România ar putea avea în următorii patru ani ceva mai bine de 1.500 de kilometri de autostradă și 300 de kilometri de drum expres dacă spusele ministrului Lucian Bode se vor materializa. Se vor adăuga practic 700 de kilometri la cei 873 de kilometri de autostradă existenți în acest moment și se vor pune în funcțiune primele șosele expres din țară. Conform ministrului Transporturilor, până în 2024 vor fi gata lotul 1 și lotul 5 din autostrada Sibiu-Pitești (cele din zonele cele mai ușoare), autostrada Lugoj-Deva, autostrada Transilvania integral, cu excepția tronsonului care cuprinde tunelul Meseș, autostrada A7 Ploiești-Siret, mai puțin loturile Pașcani-Suceava și Suceava-Siret. La acestea se adaugă A0, centura de nord și sud a Capitalei.

„Sunt 700 de kilometri de autostradă aflate unele tronsoane în lucru, altele vor intra în lucru în perioada următoare, dar cert este că pot fi finalizate, conform contractelor, până în 2024”, a declarat Bode în cadrul conferinței online RoInvest. În ceea ce privește drumurile expres, este vorba de Craiova-Pitești, Brăila-Galați, Focșani-Brăila și Buzău-Brăila. „Sunt aproximativ 300 de kilometri de drum expres care pot fi finalizați în următorii patru ani”, a mai spus Bode.

Anul acesta s-au pus în fucțiune 37,3 kilometri, însă 10,1 kilometri, dintre Ogra și Ungheni, au fost finalizați în 2018, însă nu au putut fi utilizați pentru că nu au existat legături. Cel mai nou tronson de autostradă este cel dintre Iernut și Chețani, de pe autostrada Transilvania, de 18 kilometri. Lotul leagă de loturile de autostradă Iernut-Ogra (3,6 km) și Ogra-Ungheni (10,1 km). Anul acesta s-au mai pus în funcțiune 5,35 km. dintre Biharea-Borș, la granița de vest a României.

Până la finele lui 2020 am putea avea gata 17 km. din lotul 1 Sebeș-Turda și 16 km. din autostrada ocolitoare a municipiului Bacău, practic prima șosea rapidă din Moldova. Dacă facem un calcul, rezultă că anul acesta ar putea fi dați în trafic aproximativ 56 de kilometri noi de autostradă. Anul trecut au fost dați în trafic doar 43 de km (loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deva), în condițiile în care pe lotul 3 s-a circulat cu restricții de viteză pentru că a fost construit prost.

sursa:https://www.cotidianul.ro/promisiuni-de-campanie-700-de-km-noi-de-autostrada-pana-in-2024

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu