11.16.2020

Ce reacţie au avut guvernanţii în legătură cu ATI-Neamț ?

 


Să controlăm toate secţiile ATI din ţară ! Heirupism, atâta putem.

Singura reacţie normală a venit de la Colegiul Medicilor. Stop joc ! Avem nevoie de un pact suprapolitic pentru resetarea întregului nostru sistem de sănătate publică.

Da, strigătul acestui colegiu e normal. Nu a fost normală tăcerea de ani de zile a Colegiului. Complicitate nu tocmai neinteresată. O mult prea longevivă complicitate la mafiotizarea domeniului sănătăţii publice. Onorabila şi inteligenta mafie a „gulerelor albe”. În acest caz, halate, nu neapărat gulere.

Nenorocirea României este că politica lui „merge şi aşa” chiar funcţionează. Rareori, produce tragedii revoltătoare. Dar şi când le produce…

Providenţa pare să se răzbune pentru o tragedie prin alta. Românii nu au uitat morţii de la „Colectiv”. Nu le-a ieşit din cap că acolo nu a putut fi doar întâmplarea. Şi iată că a venit o nebunie şi mai mare: nu la un club privat, ci la stat, şi nu într-un loc de distracţie, ci într-un spital, şi nu la depozitul de materiale sanitare, ci la ATI, şi nu oricând, ci în toiul unei pandemii înnebunitoare… Aceste „detalii” par potrivite de o mână răzbunătoare. Dacă ar fi mână de om, ar însemna că nu mai suntem normali la cap. Avem a crede că e „mână a Providenţei”. Era necesară dacă iohannismul s-ar fi urcat la vârful cinismului aşa cum cred că s-a urcat.

Aşa au gândit şi iohanniştii după Piatra Neamţ. A fost mână criminală acolo, la ATI-ul Spitalului Judeţean – acesta le-a fost primul gând. Au trimis procurorii să caute criminalii. Fără muscă pe căciulă, n-ar fi procedat aşa. În fond, la „Colectiv” n-au procedat aşa. Acolo au gândit că a fost vorba doar de neglijenţă administrativă.

Acum nu… Au sărit peste neglijenţa administrativ-politică… S-au repezit ca uliii în căutarea criminalilor…

sursa:https://www.cotidianul.ro/nici-tragediile-nu-ne-mai-mobilizeaza-cum-ar-fi-normal/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu