11.16.2020

Tragedia din Piatra Neamţ: Cea mai plauzibilă cauză - „Ca la Colectiv” ?

 


Referindu-se la tragedia de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, unul dintre cei mai buni analişti şi comentatori politici din mediul online scrie despre posibila cauză a incendiului, comentând şi afirmaţia lui Nelu Tătaru, care a spus că „suntem cu toții vinovați”.

Scriitorul şi analistul Alexandru Racu, doctor în filosofie politică, a postat un comentariu pe Facebook despre tragedia de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ. Potrivit acestuia, cea mai plauzibilă cauză a tragediei este faptul că medicii au fost nevoiţi să improvizeze soluţii în regim de urgenţă pentru a face față numărului mare de pacienți. Într-o astfel de situaţie, creşte riscul accidentelor.

În acest caz, trebuie stabilit gradul în care autorităţile centrale sunt responsabile pentru că, prin incompetenţa lor, nefiind în stare să adopte măsuri adecvate, i-au pus pe cei de pe teren în situaţia de a improviza. 


De exemplu, contrar protocolului, medicii au fost nevoiţi să introducă în spital oameni care așteaptă încă rezultatul pentru testul covid, deoarece în corturile de triaj este prea frig. „Căci guwernerul nu a fost în stare să pregătească triajul decât pentru perioada verii și, după cum bine știm, iarna nu e ca vara”, a comentat Alexandru Racu.


O altă problemă care reflectă incompetenţa autorităţilor centrale este faptul că la DSP oamenii sună zile în șir și nu răspunde nimeni, căci „guwernerul” nu a fost în stare, în 8 luni și jumătate de pandemie, să organizeze un amărât de call-center.

„Așa că e legitim să ne întrebăm dacă nu cumva oamenii ăia au contactat DSP-ul, dar degeaba, iar apoi au acționat pe cont propriu, pentru simplul motiv că nu mai puteau să aștepte”, scrie analistul.

Comentând afirmaţia lui Nelu Tătaru, care a spus după tragedie că „suntem cu toții vinovați”, Alexandru Racu a scris că ministrul Sănătăţii oferă „răspunsuri duhovnicești la întrebări legal-administrative”, în loc ca autoritățile să răspundă la întrebări precise, prin care trebuie stabilit în mod concret cine sunt vinovaţii.

„La Colectiv a fost de vină Ponta. Când, acum un an, a intrat un tir într-un microbuz și a omorît zece oameni, Iohannis, printr-un reflex de o ticăloșie incomensurabilă, a dat vina pe PSD pentru că ??? ...PSD-ul nu a făcut autostrăzi !

 Acum suntem cu toții vinovați. Păcatul corupției, eventual și al heirupismului, e în noi toți. 

Nu, mulțumesc. Cred că autoritățile trebuie să răspundă la o serie de întrebări precise la fel cum cred că e de datoria presei neafiliate (în măsura în care mai există așa ceva) să pună întrebările corecte: S-a încălcat legea? Dacă da, cine a încălcat-o și de ce? Iar dacă ea a fost încălcată de nevoie, cine e vinovat pentru situația de ansamblu care îi pune pe oameni în situația de a încălca legea”, a notat analistul.

Astfel, răspunsul precis la aceste întrebări va arăta că „nu suntem cu toții vinovați”. „Dar acum nu mai e ca la Colectiv. Acum guvernează Binele. Trăim în cea mai bună dintre lumile posibile și nu avem niciun motiv să ne revoltăm”, încheie, într-o notă ironică, Alexandru Racu, în postarea pe pagina sa pe Facebook

sursa:https://ro.sputnik.md/analytics/20201116/32502171/Tragedia-din-Piatra-Neama-Cea-mai-plauzibila-cauaz---Ca-la-Colectiv.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu