11.07.2020

Doamne, ferește-ne de lucrarea „prietenilor” interni, că dușmanii externi, văzând pe ce mâini am încăput, ne vor lăsa în pace !

 


Încep prin a preciza exclusiv pentru ignorantul Klaus Iohannis că, în SUA, din cele 270 milioane de alegători de pe liste, au votat anticipat și prin corespondență peste 100 de milioane, iar, la alegerile din 1944, era plin război, cum zice el, dar fronturile au fost în Europa și, respectiv, în Pacific !

Din această perspectivă constat de mai multă vreme că domnul instalat la Cotroceni crede că înalta sa funcție îi permite, între altele, să ne sfideze în față și să sucească lucrurile și adevărul, inclusiv cel istoric, după cum îi convine, convins că poate prosti la nesfârșit o țară întreagă ! Nu nu reușește, sau, cel puțin, nu cu noi, cei care încă avem capul pe umeri, mai știm destule, nu doar câte ceva, și ne punem mintea la contribuție când derapajele sale devin stridente, așa cum, din păcate, se întâmplă tot mai des!

În ce-l privește pe el lucrurile capătă circumstanțe agravante atunci când invocă realități politice din alte țări pentru a-și apăra aberațiile sale autohtone autoritare și încearcă să le betoneze cu… gips.
Fie Iohannis și consilierii lui pe probleme externe fabrică în mod deliberat acele pseudoargumente, ceea ce mi se pare impardonabil, fie președintele României, om cu studii superioare, și șleahta lui de sfătuitori plătiți regește nu cunosc exact realitățile politie din țările pe care le citează copios, ceea ce este la fel dec grav!
Dar să nu lungesc vorba și, folosind materialul clientului, cum se zice, să-i denunț public metehnele condamnabile. Așa cum arată site-ul Administrației Prezidențiale, la 5 noiembrie, înaintea ședinței de Guvern la care a participat, Iohannis a luat cuvântul, cum face tot mai des, alocuțiunea i-a fost transmisă de diferitele televiziuni, care, după cum se vede în ultimul timp, doar la closet nu-l mai urmăresc, făcând „breaking news” din orice.

Ce-a spus acest foarte prim vorbitor de la Cotroceni? „Există multe discuții în spațiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză! Democrația trebuie garantată și democrația se garantează prin alegeri, prin alegeri libere. Și națiunile puternice țin la alegeri democratice, chiar și în condiții de criză. Ce exemplu mai bun decât alegerile care au avut loc acum puține ore, aproape, aș putea să spun, alaltăieri, în Statele Unite ale Americii ( ? – n.n.)
Acolo să ne uităm, la democrațiile consolidate, cu tradiții vechi, când vrem să vedem cum se gestionează alegeri pe timp de criză! În Statele Unite, alegerile au avut loc în condițiile în care acolo au aproape 100.000 de cazuri noi în fiecare zi. Și totuși alegerile s-au organizat și au avut o prezență record (subl. mea-DC). Și dacă v-ați uitat la televizor, ați văzut lume multă la alegeri, disciplinați, la distanță, toți cu mască, și au fost și au ales. Sau să ne amintim cum în Statele Unite s-au organizat alegeri în noiembrie 1944, în plin război! Dar au ținut să facă alegeri, fiindcă așa trebuie în democrație!”

Ce spui Franț, vorba unchiului meu Diță, dintr-un sat al Olteniei ? Da, în SUA au avut loc alegeri, dar autoritățile federale și statale le-au organizat și prin corespondență la care, dacă a dorit, a putut merge la urne și fiecare cetățean cu drept de vot din interiorul țării, la fel în cazul votului anticipat s-au organizat birouri de vot la nivelul localităților de pe toți cei 9.833 517 kmp ai SUA!
Alo, domn` președinte, știi că până și cei doi competitori – recte Donald Trump și Joe Biden- au fost la urne anticipat, spre a evita aglomerația de la birourile de vot, unde ei, politicieni adevărați, și nu mimi, ar fi respectat cu strictețe rândul ? Mai exact, Donald Trump a votat cu zece zile înaintea scrutinului prezidențial, la West Palm Beach, statul Florida, în vreme ce Joe Biden a făcut la fel pe 28 octombrie, în localitatea de domiciliu, Wilmington, statul Delaware !

În al doilea rând, de fapt, în primul, datorită importanței sale categorice, la acest gen de alegeri a fost o afluență uluitoare, s-a înregistrat un record nemaiîntâlnit în istoria tuturor scrutinurilor din SUA : au participat, potrivit unor evaluări încă nefinalizate, peste 100 de milioane de persoane !

Da, domnule fost profesoraș de fizică la o școală dintr-un orășel care ar cam trebui să știți ce înseamnă cifrele și ce spun ele: este vorba de 100 de milioane de persoane dintre cele 270 de milioane cu drept de vot ! Asta arată în mod clar că mai mult decât o persoană din trei a votat prin corespondență sau anticipat ! Clar ?

În al treilea rând, în cazul comparației de mai sus trebuie să ținem seama că niciodată până acum toți cei cu drept de vot nu au ajuns la urne ! De pildă, la alegerile precedente, în 2016, dintre cele 251.107. 000 de persoane au votat 136.615 000, adică 55,01%. Este adevărat, acum s-a înregistrat o prezență record la urne, dar, oricum, nu va fi vorba de toate cele 270 de milioane de persoane. Ca atare, procentul celor care au votat prin corespondență și anticipat va crește sigur ! Explicația au dat-o analiștii : pandemia este cea care în mod decisiv a determinat așa ceva ! Dar acest adevăr, Iohannis îl ignoră, întrucât nu-i slujește !

În al patrulea rând, știam că el calcă apăsat cu cizma sa specială pe istoria României – a se vedea cazurile omagierii sutelor de mii de români căzuți în luptele din Al Doilea Război Mondial, atât în cele pe frontul bolșevic, pentru recuperarea Basarabiei, cât și în cele cu hoardele hitleriste, pentu eliberarea totală a țării noastre -, sau că, după cum susținea fostul senator liberal Sorin Ilieșiu, ca primar al Sibiului el a ignorat Ziua Națională a României, 1 Decembrie, dar nu știam că el răstălmăcește istoria altor țări chiar mari după cum îi dictează interesele sale perfide.
Păi cum, adică, „să ne amintim cum în Statele Unite s-au organizat alegeri în noiembrie 1944, în plin război!” Da, domn` profesoraș de fizicuță, în foarte plin război, numai că fronturile erau foarte departe de teritoriul SUA, în Europa și, respectiv, în Pacific! Asta unu la mână! Doi la mână : birouri de vot au existat și în unitățile militare americane din afara țării!

Când să închei, o vrăbiuță de la Cotroceni îmi ciripește acest avertisment: să nu vă mire dacă, mergând pe linia lui F. D. Roosevelt, în acel 7 noiembrie 1944, când, invocând necesitatea lichidării sechelelor războiului ce urma să se încheie, a candidat și a câștigat al 4-lea mandat prezidențial, și Iohannis și clica lui de yesmeni să pretexteze pandemia plus urmările ei grave și să forțeze Constituția, pentru al treilea mandat!
Brrr! Doamne, dacă mai ai fața întoarsă spre România, ferește-ne de lucrarea „prietenilor” interni, că dușmanii externi, văzând pe ce mâini am încăput, ne vor lăsa în pace!

Ajuns aici mă întreb dacă, spunând toate aceste lucruri tragice în fond, pentru Klaus Werner Iohannis mai contează ceva în afară de putere, putere și iar putere absolută în această țărișoară ajunsă nemeritat de izbeliște!

sursa:https://www.cotidianul.ro/iohannis-jongleaza-insultator-cu-alegerile-si-istoria-sua/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu