11.12.2020

Împiedicată să depună jurămîntul de primar

 


Deși a trecut o lună și jumătate de la alegerile locale, noul primar ales al municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, nu a depus încă jurămîntul și, implicit, nu-și poate începe mandatul!

Astăzi, însă, s-a încheiat procedura de validare a consilierilor supleanți, așa încît primarul în funcție, Mihai Genoiu, a convocat pentru vineri, 13 noiembrie, ora 10:00 ședința în care Olguța Vasilescu și consilierii supleanți ar trebui să depună jurămîntul, încheindu-se astfel întreg procesul electoral. Ordinea de zi anunțată de Mihai Genoiu este una firească și ar cuprinde mai întîi depunerea jurămîntului de către primarul ales, Olguța Vasilescu, și apoi alegerea celor doi viceprimari.

Numai că, din rațiuni electorale ce vizează alegerile parlamentare, consilierii PNL și USR+PLUS au pus la cale o strategie prin care să amîne depunerea jurămîntului de către Olguța Vasilescu, astfel încît pe toată perioada campaniei electorale Primăria Craiovei să fie condusă de Marian Vasile, deja anunțat ca viceprimar PNL!

Astfel, consilierii PNL și USR+PLUS, care au majoritatea în Consiliul local, au anunțat pe pagina lui Marian Vasile că vor ca această ședință pentru depunerea jurămîntului să aibă loc luni, 16 noiembrie, dar cu o Ordine de zi care trezește foarte mari suspiciuni, căci încalcă orice logică, anunțînd, în acest fel, o strategie ușor de devoalat:

După cum se vede în print-screen-ul de mai sus, consilierii PNL și USR+PLUS ar vrea, la punctul 4, ca mai întîi să depună jurămîntul viceprimarii Craiovei și abia la punctul 6 să depună jurămîntul Olguța Vasilescu, ceea ce ar fi total ilogic!

Scenariul însă este ca după alegerea celor doi viceprimari, consilierii PNL și USR+PLUS, avînd majoritatea, să părăsească sala, astfel încît să nu mai existe cvorum pentru depunerea jurămîntului de către Primar! În acest fel, primar interimar ar rămîne pînă după alegerile parlamentare Marian Vasile, PNL!

Scenariul pare fantezist, numai că el a fost deja anunțat de un fost președinte al PNL Dolj, Horațiu Buzatu, pe pagina sa de Facebook:

Și Horațiu Buzatu, dar și consilierii PNL și USR+PLUS au sperat ca Olguța Vasilescu să fie condamnată în acel penibil dosar cu vopsirea fațadelor, numai că aceasta a fost achitată definitiv încă de săptămîna trecută, așa încît ultima soluție ar fi cea expusă de fostul președinte al filialei PNL, adică aceea de a boicota depunerea jurămîntului de către primarul ales!

Pentru confirmare, l-am întrebat pe Cezar Drăgoescu, propus viceprimar din partea USR+PLUS, dacă nu este normal ca în ședința de consiliu mai întîi să depună jurămîntul primarul ales și apoi să fie aleși cei doi viceprimari. Răspunsul său este sugestiv: „Vă dați seama că asta este o strategie de partid și nu o iau eu, ci se ia de către consilieri, deci nu pot să comentez nimic în sensul ăsta”! Întrebat de ce nu colegii săi nu se vor prezenta la ședința convocată pentru vineri, Drăgoescu ne-a spus: „O să vedeți dvs. în cel mai scurt timp un răspuns oficial pe această temă”.

Lucrurile par destul de clare: strategia consilierilor PSD și USR+PLUS, fiind devoalată de Horațiu Buzatu înainte de a fi pusă în practică, și-a cam pierdut efectul. Cu o majoritate la limită, 14 contra 13, liberalii și useriștii dovedesc că sînt dispuși chiar de la începutul mandatului la mișcări de forță, chiar dacă acestea ar fi împotriva craiovenilor care i-au ales.

Aburii Puterii par deja să le tulbure mințile, mai ales după ce Klaus Iohannis le promite zilnic că vor cîștiga alegerile parlamentare.

sursa:https://www.cotidianul.ro/olguta-vasilescu-impiedicata-sa-depuna-juramintul-de-primar/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu