12.22.2020

„Mâine vom avea un Guvern nou”

 


Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR au făcut declaraţii la Parlament, după consultările pe care le-au avut cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că au participat împreună la consultările de la Cotroceni pentru că din momentul alegerilor au decis să formeze o coaliţie de centru dreapta.
„Am fost la consultările declanșate de președintele României Klaus Iohannis pentru desemnarea primului ministru. Am luat această decizie de a participa împreună pentru că din momentul alegerilor am decis să formăm o coaliție de centru-dreapta, care să ofere României un guvern într-un timp cât mai scurt, care să aibă capacitatea de a face marile reforme de care are nevoie România și capacitatea de a dezvolta România. I-am prezentat președintelui acordul de coaliție, de asemenea, voința noastră comună de a lucra împreună pentru binele României. Așteptăm decizia președintelui și suntem pregătiți să derulăm toate procedurile pentru învestirea Guvernului în cel mai scurt timp”, a spus Orban.
„I-am confirmat domnului preşedinte că cele trei partide s-au pus de acord pentru formarea unui guvern cu Florin Cîţu premier şi că avem un program de guvernare finalizat. I-am propus preşedintelui un parteneriat, a spus copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş.
„I-am transmis preşedintelui că este o coaliţie care îşi asumă responsabil măsurile şi că aşteptăm sprijin şi pentru mpsurile care nu apar în programul de guvernare”, a spus copreşedintele USR PLUS, Dan Barna.
„Am transmis preşedintelui intenţia noastră de a colabora 4 ani de zile, avem o responsabilitate uriașă şi suntem convinşi că această cooperare va fi un lucru bun pentru România. Sunt convins că mâine seară România va avea un guvern nou după votul Parlamentului”, a declarat liderul UDMR Kelemen Hunor.
Florin Cîțu, propus de PNL, USR PLUS și UDMR pentru a forma viitorul guvern, precizează că i-a transmis președintelui Klaus Iohannis, la consultările de la Cotroceni, că este gata să-și asume guvernarea.
„I-am transmis domnului președinte că sunt gata să-mi asum această guvernare în acest moment dificil pentru România, că vom continua ce am început în acest an și binențeles că avem un program de guvernare care aduce multe lucruri importante, măsuri importante pentru români. Am prezentat și cum văd lucrurile imediat după votul de mâine seară (miercuri – n.r.), ședință de guvern, și care vor fi măsurile din acea ședință”, a spus Florin Cîțu.
El precizează că a discutat cu șeful statului și despre calendarul privind bugetul pe anul viitor.
„De mâine seară pornim la drum”, a conchis Cîțu, propus de PNL, USR PLUS și UDMR pentru a forma următorul guvern.

sursa:https://www.cotidianul.ro/maine-vom-avea-un-guvern-nou/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu