12.22.2020

„Preşedintele nostru dă semne de înmuiere. Şi pe la încheieturi şi pe la siguranţa de sine şi pe la susţinere.”

 


„Preşedintele nostru dă semne repetate de înmuiere. Şi pe la încheieturi şi pe la siguranţa de sine şi pe la susţinere. Tot mai vizibil, îl lasă şi genunchii şi aroganţa şi aliaţii“, scrie Contele de Saint Germain.
Într-un articol plin de ironii, și care începe în forță – „Ce titlu a ieşit! Ptiu, drace! V-aţi prins? Eu abia la recitire. Mă dezic!! Aşadar, atenţie la pronunţie, la pauze, la silabisire, la respiraţie. Să nu fiţi tendenţioşi şi să nu mă răstălmăciţi!“, CSG mai scrie:
 
„Se observă o tendinţă compensatorie în schimbările sale post – electorale. Asociat cu mafia pădurilor, a început să planteze copaci. Pomenit în criticile socialiştilor europeni că sprijină abuziv un partid în loc să joace onest cu Constituţia propriei ţări, a virat-o spre neutralitate ostentativă: “E treaba lor. Ce decid ei, aia voi desemna”!
Pe un alt plan, al înmuierii din interior, fidelul Orban s-a răzvrătit şi dă la ficat. Când un picior al trepiedului devine telescopic şi incepe să pistoneze sus – jos, echilibrul şandramalei se relativizează.
Generalul Ciucă, în schimb, se aliniază plenar proiectelor de plastilină ale preşedintelui. După ce a intrat la rupere, ca premier interimar, în echipa şi seifurile locotenenţilor lui Orban de la guvern, acum, când comandantul suprem se înmoaie, a înmuiat şi el asaltul. Face manevre de armistiţiu, să vadă ce vor da bobii negocierilor. Şi cum se va aşeza această şontâcă roză a vânturilor, cu doar trei puncte cardinale: PNL, USR+, UDMR.
Pe scurt, Iohannis e în-muiat din toate părţile, scuzată fie-mi rostirea poticnită.
Celebra sa incantaţie “PEE-SEE-DEE” pare acum o gâfâială adăugată la montaj dintr-un film pentru adulţi.
“Parlamentul meu”, “guvernul meu”, “proiectul meu de ţară” sună deja a fantezii de sexagenar cu deficienţe de intelegere a realitatii şi cu program de odihnă prelungit. Singura soluţie: să închidă ochii şi să viseze.
Îl năpădesc dilemele paranoide: a meritat oare decorarea generalilor STS? Hellvig o fi primit oferte de la concurenţă pe LinkedIn? Câţu va fi premierul său ori al lui Orban? Suspendarea promisă de AUR nu o să adune, cumva, suficienţi adepţi? Liberalii din Ardeal vor reuşi sau nu să rupă PNL-ul lui în două?
D’astea! Corzi întinse şi ciupite, vibrând în coşul pieptului, tocmai bune pentru insomnii!
În curând PSD o să-i devină preşedintelui sursă de reverii alinătoare. Doar să-i simtă puţin, pe propria piele, pe diliii de la USR+ şi, sigur, la următorul 1 Decembrie îl va propune pe Ciolacu spre canonizare.
Sunt acolo, în extrema stângă marxistă, câteva figuri de înţelepţi ai neamului cu priviri fixe şi rictusuri de electrocutaţi care pun deja la cale pentru meniul de sărbători o delicatesă pe care comesenii galbeni de conjunctură să nu o uite prea curând: fălcuţe de Cotroceni în sos macron.
***
După negocierile pe persoană fizică ale lui Orban, pariul meu este că pentru domnul preşedinte coşmarul premium va veni exact de acolo de unde se aşteaptă mai puţin: de la mult răsfăţata sa justiţie, prin mijlocirea înalt prea corecţilor săi magistraţi.
Nici nu ştiu cum să-l calific pe domnul Orban după ce a cedat ministerul justiţiei talibanilor de la USR: inept ori machiavelic? Nu şi-a dat seama sau a vrut să-i aplice perversa lui Iohannis?
Aşa cum Pandora a fost creată de zei ca să fie femeia perfectă, şi justiţia română a fost creată de Băsescu pentru a fi instrumentul de şantaj politic perfect.
Aşa cum Pandora a primit ca dar de nuntă o cutie cu toate relele pământului, şi justiţia română a primit ca moştenire, din guvern în guvern, dosarele compromiţătoare ale celor mai importanţi oameni politici ai ţării.
Aşa cum Pandora, din curiozitate, a deschis cutia cu rele, tot astfel, din răzbunare şi canibalism, USR va scoate la lumină dosarele compromiţătoare ale rivalilor săi.
Ce ziceţi, se vor afla printre aceştia Klaus Iohannis şi Ludovic Orban?
Prevestesc că, la a doua lor venire la putere, tefeliştii reprezentaţi de USR+ vor face prăpăd peste tot pe unde vor fi dominanţi. Iar primele lor ţinte nu vor fi partidele din opoziţie ci partenerii din coaliţia de guvernare.
La ora actuală nu există în România inamic mai mare pentru USR+ decât PNL; şi nu există ameninţare mai mare pentru Klaus Iohannis decât Dacian Cioloş.
Până acum, politicienii noştri nevricoşi au practicat, cu mici excepţii, boxul clasic. Noua coaliţie de guvernare, care anuntă reforme nemiloase, va inaugura, după firea ei acerbă, kickboxing-ul.
În aceste condiţii SPP-ul va trebui să-şi diversifice de urgentă tehnicile de apărare a preşedintelui. Să-l ferească pe acesta de capete în gură, de genunchi sub centură şi de şuturi la secerare.
Se anunţă gale cu sânge pe pereţi !

sursa:https://www.cotidianul.ro/csg-inmuierea-lui-iohannis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu