12.10.2020

Nominalizarea lui Cîțu: „Nici nu știți ce urmează” !

 


Economistul Adrian Câciu atrage atenția, după desemnarea lui Florin Cîțu ca și candidat de premier de către liberali, asupra măsurilor care ar urma să fie luate de un astfel de Guvern. Potrivit lui Câciu, companiile de stat cele mai profitabile vor fi privatizate, la fel și sănătatea.

„Eu cred ca mai bine va uitați ce va fi după instalarea primului guvern „de dreapta” (vor fi mai multe în urmatorii patru ani):
1. Privatizarea companiilor de stat, mai ales a celor profitabile.
Unul dintre primele acte normative ale viitorului guvern va fi privatizarea prin listare la bursa a tuturor companiilor românești importante.
La revedere CEC, la revedere Hidroelectrica, la revedere Romgaz, la revedere Transelectrica, la revedere Eximbank etc.
2. Privatizarea sănătății.
Despre privatizarea sănătății, da, va fi și aici un astfel de act, imediat după ce se ridică presiunea generată de pandemie.
3. Asigurările de sănătate private. Despre asigurarile de sanatate da, piața se va privatiza, scrie in programul partidelor de coaliție, veti plati asigurare unde doriti, numai ca vedeti voi, serviciile vor de 5-10 ori mai scumpe iar asigurarea nu va acoperi acele servicii.
Nu va mai fi acces pentru toată lumea la sistemul medical. Decât urgențe.
4. Despre extinderea contributiei la sănătate.
Asta puteți fi siguri.
Inclusiv pensionarii o vor plăti. Banii se vor duce preponderent in sistemul privat. Uitati de visele cu spitale de stat. E un non sens in intentiile vadite care s-au manifestat chiar la inceput de an 2020.
5. Capitalul românesc?
Ce va rămâne din el dupa criză va fi insignifiant, dacă se continuă modelul de politică economică din acest an. Mare parte va fi falimentat si cumpărat la bucata dupa ce a fost supraindatorat.
6. Despre oameni?
Nu exista astfel de preocupări ca prioritate.
Ei vor fi o consecință și totodată o povară.
Vi se va spune (ca și în acest an) să ziceți mersi că aveti serviciu în loc să se pună accent pe calificarea voastră si recompensarea valorii adăugate aduse de voi. Cu alte cuvinte, veti fi tratați ca asistati sociali. Scapă cine poate.
Va spun de pe acum: nici nu știți ce urmează.

sursa:https://www.cotidianul.ro/nominalizarea-lui-citu-nici-nu-stiti-ce-urmeaza/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu