12.13.2020

UDMR sau deriva parlamentară

 



UDMR participă abuziv, printr-o suspectă lipsă de diligență constituită la nivelul statului, la scrutinul electoral, de 30 de ani, beneficiind de avantaje pe care alte organizații ale minorităților sau ale societății civile nu le au potrivit legii.
UDMR funcționează în sistemul propriu CPUN, de la începutul anului 1990, monolitul reprezentativ dominat de forțele fostei Securități și fostului partid unic, contrar legislației actuale.
În mod bizar UDMR se întemeiază tocmai pe faptul că legile României privind constituirea Parlamentului nu îi sunt aplicabile, beneficiind pentru clica sa conducătoare nestânjenit de poziții publice prejudiciante pentru democrație și chiar siguranța publică în reprezentarea minorităților.
Nu este de mirare că mulți politicieni, aflați chiar în avangarda reformei consideră total eronat UDMR partid politic, constituit pe baze etnice, încât problema UDMR este implicit clarificată. Ca organizație culturală privind protejarea minorității maghiare UDMR urmează legislația asociațiilor, care nu au dreptul să participe la procesul electoral și nici să susțină extremismul. Pe de altă parte, în vederea protejării drepturilor UDMR, ca orice altă asociație, sau orice alt cetățean român are la îndemână dreptul inițiativelor legislative. UDMR ar putea avea acces la protejarea drepturilor legale în Parlament numai prin reprezentanții minorității, în numărul stabilit de lege, și nu prin prezența UDMR ca actor politic.
UDMR nu este înscrisă în Registrul partidelor politice, nu are avizul instanței pentru a funcționa ca atare, și în consecință nu îndeplinește condițiile pentru a face parte din structura Parlamentului României.
Actorii politici care constituie noua configurare a Parlamentului României ar trebui în principal să aibă pe ordinea de zi lămurirea aspectelor în baza cărora își vor desfășura activitatea legislativă. Când și un singur vot poate fi decisiv, indiferent în ce context este exercitat, faptul că minoritatea maghiară are un număr abuziv de parlamentari, neconform prevederilor, obligă Curtea Constituțională, sesizată în acest scop, la stoparea acestui abuz.
UDMR nu este constituită ca partid politic și nici nu poate fi recunoscută ca atare. Faptul că acționează ca partid politic, cu declarat profil etnic, reprezintă una dintre componentele degradării României.
Cred că participarea UDMR la validarea majorității parlamentare și constituirea în consecință a Guvernului trebuie să înceteze, iar validarea mandatelor altfel decât pentru o minoritate este imperativă. Altfel, oricine poate constata că UDMR conduce pur și simplu România, manipulând statul român
Stabilirea faptului că UDMR nu poate face legal parte din Parlamentul României, ci doar minoritatea maghiară, reprezintă o simplă realizare a legii electorale, nimic altceva, iar acest fapt trebuie aplicat fără abatere și de îndată.

sursa: https://www.cotidianul.ro/udmr-sau-deriva-parlamentara/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu