1.01.2021

Arhiepiscopul Teodosie sfidează din nou autoritățile - ”Biserica este autonomă”

 


Joi seara, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba de Anul Nou la ora 23, atunci când oamenii au voie să iasă din casă doar cu declaraţie pe propria răspundere, relatează Antena3.ro.

La liturghia care a ţinut o oră, au participat peste 100 de credincioşi.

Poliţiştii şi jandarmii sosiţi acolo nu le-au dat amenzi oamenilor, ci i-au sfătuit să poarte măşti de protecţie şi să păstreze distanţa fizică.

La Constanţa, slujba Te Deum a început puţin după ora 23, iar unii enoriaşi nu au mai ţinut cont de regula distanţării, atunci când Arhiepiscopul Tomisului a trecut cu tămâierul printre ei.

„Am făcut slujba când trebuie să se facă, nu cum mă ispitea cineva. Biserica îşi fixează slujbele, biserica este autonomă, aşa e scris în statutul aprobat de stat. Nimeni nu se amestecă în treburile bisericii”, a susţinut IPS Teodosie, după slujba de Anul Nou.

Patriarhia Română a anunțat joi că slujba de binecuvântare a Noului An 2021 din bisericile ortodoxe va avea loc imediat după Vecernie, adică în jurul orei 19, pentru a respecta restricţiile de circulaţie în vigoare în timpul stării de alertă.

ÎPS Teodosie a ignorat însă, din nou, regulile și restricțiile și a ţinut slujba la Constanța la ora 23:00.

„În contextul prelungirii stării de alertă, în care deplasarea în afara domiciliului este interzisă după ora 23,00, dar şi al recomandărilor speciale ale autorităţilor pentru perioada de sărbători, slujba de binecuvântare a Noului An, care se săvârşea la miezul nopţii trecerii dintre ani, va fi săvârşită anul acesta imediat după slujba Vecerniei din seara zilei de 31 decembrie 2020”, a informat Patriarhia Română, joi.

sursa:https://www.cotidianul.ro/arhiepiscopul-teodosie-sfideaza-din-nou-autoritatile/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu