1.12.2021

La noi, conducătorii sunt primii la bani, la muncă, mai la coadă, iar la puterea exemplului, pe nicăieri.

 


Slavă Domnului! S-a vaccinat Raed Arafat! Se anunță și Cîțu Vasile și mustăcește și președintele Iohannis. Parcă nu s-ar teme și parcă s-ar da înțepat! N-a crăpat nimeni, n-au căzut legăturile prin satelit, nu s-au cutremurat Munții Carpați! 

La noi, conducătorii s-au așezat mai la coadă. La bani, sunt primii, la muncă, mai la coadă, iar la puterea exemplului, pe nicăieri. În cazul vaccinării, în sfîrșit, „comandantul” Raed Arafat a spart gheața. Președintele Klaus Iohannis încă se mai scarpină, iar Vasilică Florin Cîțu se bîlbîie. În schimb, se înmulțesc serios cazurile de dezorganizare și crește numărul celor care ezită sau chiar refuză. Dezorganizarea ține de instituțiile statului în fruntea cărora tronează, ca un popîndău, președintele. El s-a poziționt ca prim comandant în lupta contra pandemiei. De la debutul cu „simpla gripă” la războiul sanitar și pregătirea campaniei de vaccinare, el a fost în frunte, pierzînd credibilitate mai tare ca niciodată. La puterea exemplului, am văzut același Iohannis ca la case și la taxele banii încasați de pe meditațiile acordate elevilor.

-Eu comand, eu greșesc, voi vă vaccinați, eu nu răspund!

În mod normal, campania de vaccinare ar fi trebuit să se deschidă cu exemplul președintelui și al premierului. Asta dacă ei nu s-ar fi ferit ca niște căcăcioși! Consecințele sunt și mai nefericite. Numărul nehotărîților și al refuznicilor se mărește. Discuțiile degenerează și pe facebook, și pe televiziuni și la birturile din comune. Deonotoloagele nației de pe televiziuni și părerismul analiștilor înfloresc spectaculos. Dacă s-ar introduce amenda pe prostia spusă pe seama vaccinării și a coronavirusului, cu siguranță că bugetul s-ar reechilibra accelerat.

Pandemia a scos în evidență (adică a umflat!) caracteristica noastră de popor al lui „Gică contra”, de cîrtitori și de „nu merge, dom’le”. Toți marii gînditori care se încurcă la originea și rolul aspirinei au deja teorii despre coronavirus, despre origine și despre scenariile care îl manevrează. Cu așa Grup de Comunicare Strategică, ori cu așa campanie de explicare și cu atîta tărăboi stupid pe televiziuni, care n-au cu ce umple grila, nu văd cum am putea ajunge la un 60-65% de populație vaccinată.

Mă îngrozește faptul că pe acest fond, în loc să abordeze situația cu înțelegere și calm, se găsesc jurnaliști care să exagereze ignoranța (reală) a multor compatrioți. Mai pe șleau spus, se dau în stambă să demonstreze că oamenii de la țară, mai ales vîrstnicii, sunt niște proști.

De ani și ani, în țara noastră, funcționează un soi de umor cretin, născut din preocuparea de a demonstra că interlocutorul este un incult și un prost. A început cu umorul forțat (batjocoritor) lansat de Viorel Gaiță și continuă cu exemplele repetate de Dorel, Dorel fiind, întotdeauna, omul din popor, nu prostul din fruntea instituției sau a societății. Mai zilele trecute, la o televiziune de știri cu ifose americane am văzut cum o jună deontoloagă se chinuia să-i explice unui român de la Washington, susținător al lui Donald Trump și demonstrant în fața Capitoliului, că nu înțelege ce se întîmplă acolo, drept pentru care îi explică ea din sutdioul de știri al Antenei 3.

Așa și cu pandemia și cu vaccinarea. Tot felul de închipuiți care nu se descurcă nici măcar să dea un e-mail au propria lor teorie despre vaccin și despre Covid 19 și o flutură cu prețiozitate de academicieni și de salvatori ai României. Sunt filosofii pandemiei și ai contaminării și au scenariile lor despre fenomenul ajuns la proporții planetare, deși, ei sunt convinși că Bulgaria are granițe cu Norvegia și cu Franța.

Cum ne vom descurca în acest climat înfloritor de bîrfă și fantezii cretine și cum vom ajunge la un procent ridicat de vaccinare a populației? Mă tem că ne paște o situație de rîsul lumii!?

sursa:https://www.cotidianul.ro/vaccinarea-la-marea-deruta/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu