2.04.2021

Florin Cîţu şi Vlad Voiculescu, prinși cu fofârlica. La Matei Balș investiţiile au fost de doar cinci procente

 


Florin Cîţu şi Vlad Voiculescu, prinși cu fofârlica. Site-ul blogfactual.ro arată cu date concrete că unele dintre declarațiile celor doi oficiali guvernamentali sunt ireale. Ca să nu spunem minciuni. Sursa menționată relevă câteva dintre cele mai recente declarații ale celor doi politicieni și, apoi, le ia la bani mărunți.

Vlad Voiculescu, vorbind despre Institutul Matei Balș:

„[…] vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară.”  

Institutul Matei Balş nu este cel mai bine finanţat institut din ţară, fiind depășit de Institutul Clinic Fundeni, arată blogfactual.ro.

Florin Cîţu a susținut că sumele alocate sistemului sanitar, deși consistente, sunt folosite pentru plata salariilor şi a sporurilor:

„Deși au fost alocate resurse importante acestui sector, […] doar o parte din acești bani au fost alocați investițiilor. Este momentul pentru toată lumea să înțelegem că nu putem să mergem așa mai departe. Nu putem să cheltuim 90-95 la sută din resurse pe salarii şi sporuri.”  

Ce spun datele

Anul trecut, Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din București a cheltuit aproximativ o treime din buget pe salarii.  Investiţiile au fost de doar cinci procente. Cu toate astea, a fost cel mai mare procent din ultimii patru ani (în 2017, de exemplu, din totalul cheltuielilor de 198 de milioane de lei, doar puţin peste un milion de lei au fost destinaţi investiţiilor). În medie, doar 64% din banii spitalelor din București merg la salarii şi sporuri și nu 90-95%.


sursa:https://www.cotidianul.ro/florin-citu-si-vlad-voiculescu-prinsi-cu-fofarlica/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu