3.13.2021

Cafenelele cu animale exotice. Oamenii pot interacționa cu viețuitoarele

 



Cafenelele cu animale exotice în care oamenii pot interacționa cu ele au devenit un boom în China. 

Numărul cafenelelor care oferă clienţilor posibilitatea de a interacţiona cu animale din ce în ce mai exotice este în creştere la Shanghai, informează AFP vineri, scrie Agerpres. 

Deja populare în Extremul Orient, mai ales în Coreea de Sud şi Japonia, acest tip de cafenele face acum furori şi în cel mai mare oraş din China.

De la izbucnirea epidemiei de COVID-19, cafenele cu animale exotice au suscitat însă îngrijorarea unora, care văd în acest tip de localuri terenuri fertile pentru o posibilă transmitere de boli la oameni.

De la mamifere la reptile 

Dincolo de tradiţionala ofertă de câini şi de pisici, zeci de cafenele din Shanghai oferă acum clienţilor posibilitatea de a interacţiona cu o gamă întreagă de animale, de la mamifere la reptile.

Fenomenul este parţial încurajat de reţelele de socializare, unde mai mulţi clienţi încântaţi publică fotografiile făcute cu micile creaturi, contribuind astfel la popularitatea acestor cafenele.

Amplasată chiar în centrul Shanghai-ului, "Raccoon Cafe" oferă clienţilor posibilitatea de vedea opt ratoni.

"Mi se par foarte drăguţi", a declarat pentru AFP Qin Siyu, o jucătoare profesionistă de volei care a descoperit cafeneaua prin intermediul fotografiilor făcute de o prietenă.

Taxă de intrare

Vizitatorii plătesc o taxă de intrare de 98 de yuani (13 euro), însă uneori, comportamentul imprevizibil al animalelor îi împiedică să savureze cu adevărat o băutură sau o gustare.

De la izbucnirea epidemiei de COVID-19, proprietara unităţii, Cheng Chen, a vândut doar băuturi îmbuteliate pentru a evita contactul dintre animale şi mâncarea destinată clienţilor.

Cheng Chen povesteşte că nu ştia prea multe despre ratoni înainte de a-şi deschide cafeneaua, la sfârşitul anului 2020, şi admite că înţelege preocupările oamenilor cu privire la prezenţa acestor mamifere într-o cafenea.

"Nu există reglementări specifice. De fapt, reglementările privind animalele de companie sunt relativ inexistente în China", recunoaşte ea.

Legi mai stricte

Cheng Chen mărturiseşte că speră la legi mai stricte, în special pentru ca animalele să nu cadă în mâinile unor oameni nu atât de bine intenţionaţi cum este ea.

Însă cafenele din Shanghai nu se opresc la a-şi lăsa vizitatorii să interacţioneze cu ratoni: porci miniaturali, marmote, raţe, iguane şi şopârle gecko încântă clienţii în alte unităţi similare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu