3.30.2021

Cine este bărbatul săltat de jandarmi la protestul din Piața Universității. A chemat salvarea la secția de poliție

 


CE LEGE STĂ LA BAZA PURTĂRII MĂȘTII, cumva ”LEGEA lui ARAFAT” ? (n.m.)

Protestatarul care a fost târât de jandarmi și dus la secție, luni după-amiază, pentru că nu purta masca la manifestația anti-restricții și nu a vrut să se legitimeze, a cerut să fie chemată salvarea la Secția 10 de poliție, după câteva ore de audieri.

Bărbatul a refuzat timp de două ore să le spună polițiștilor cum îl cheamă, și a refuzat un avocat din oficiu, preferând să își cheme un avocat ales.

Acesta are 40 de ani, este inginer și s-a întors după 10 ani din Statele Unite. De curând a divorțat și recunoaște că este supărat și din acest motiv. El a ieșit luni să protesteze împotriva noilor măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului.

Bărbatul susține că a fost agresat de forțele de ordine

"Un jandarm m-a băgat cu capul în scaun și aveam și tricolorul pe cap, țipam după aer și am crezut că mor. Mergeți la biserica fraților, fără masca pe bot. Nu mă lasă să întru în ambulanță asta fără masca. Mi-au dat amendă."

Avocatul bărbatului, Vlad Hossu, a declarat ca acesta nu a purtat masca din motive medicale:

"Avea fire de sutură în gură. Este o persoană cu studii superioare, bine integrată din punct de vedere social. E un drept al sau să protesteze. Ce i s-a întâmplat a fost o reacție exagerată din partea jandarmeriei în raport cu atitudinea să care nu necesită o asemenea intervenție. Este adevărat că a refuzat să se legitimeze. Are anumite leziuni generate de imobilizarea să."

Medicul de pe ambulanța care s-a prezentat la Secția 10 de Poliție din Capitală a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, că starea bărbatului este stabilă dar că va fi transportat la Spitalul Floreasca pentru evaluare. Acesta nu a fost testat pentru COVID-19 pentru că, spune medicul, neagă că ar fi avut contact direct cu vreun bolnav sau simptome specifice infecției cu coronavirus.

Un participant la protestul anti-restricţii de luni de la Piaţa Universităţii, a fost târât de jandarmi şi băgat în dubă, pentru a fi dus la secţia de poliţie

Jandarmeria a transmis luni după-amiază un comunicat în care a precizat că bărbatul a devenit agresiv, motiv pentru care a fost dus la secția de poliție

"În legătură cu imobilizarea unei persoane, în zona adunării publice din Piața Universității, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecție, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii și a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoți la secția de poliție, în vederea stabilirii identității, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor și a lovit cu picioarele. 

Prin urmare, a fost reținut și condus la secția de poliție, pentru luarea măsurilor legale ce se impun."

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/barbatul-saltat-de-jandarmi-protestul-anti-restrictii-piata-universitatii-597288.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu