4.13.2021

Ministrul ADEVERINȚĂ, NU poate preciza EXACT când a fost anunțat și când a ajuns la spitalul ”Victor Babeș”

 


Declarații de ultimă oră ale controversatului ministru - și-a făcut curaj, a îndrăznit să apară în fața presei și a fost supus unui tir de întrebări.

Ministrul Vlad Voiculescu a avut prima conferință de presă după tragedia de la spitalul Victor Babeș.

Ministrul a încercat să lămurească chestiunile legate de prezența lui la Spital și de momentul în care a aflat de gravul incident.

Ministrul susține că a ajuns după ora 18 – și aici apare prima ciudățenie – faptul că NU poate preciza EXACT când a fost anunțat și când a ajuns la spital. Aceasta ar fi fost ușor de văzut, verificând în telefon orele la care a fost sunat sau a sunat.

Întrebare logică – ascunde ceva Voiculescu ?

De asemenea, ministru a dat un răspuns uluitor la principala întrebare: când a avut loc incidentul care dus la decesul pacienților ?

Ei bine, răspunsul lui Voiculescu a fost unul de… Gîgă: ”Cred că înainte de ora 18”!

Cu alte cuvinte, un interval absurd de mare – sau o bătaie de joc la adresa ziariștilor și a celor care vor să afle detalii.

Prezentă la conferință, Monica Althamer, secretar de stat al MS, a fost întrebată de ce a durat patru ore transmiterea comunicatului Ministerului Sănătății către presă.

Cu vizibilă aroganță, Althamer a pus la punct presa: ”conform legislației în vigoare, trebuie anunțată familiile pacienților și în ceea ce privește decesul, și în ceea ce privește transferul”.

Întrebări logice – oare atât de mult a durat informarea familiilor și oare nu se putea face în paralel și comunicatul ? Trebuiau să treacă mai multe ore până când opinia publică să fie informată ?

În concluzie, Vlad Voiculescu susține că a făcut ”tot ce a putut”  - dar, de fapt, constatăm că între autorități NU există comunicare și chiar colaborarea are probleme.

Deși cazul era extrem de grav, nu a fost comunicare între ministrul Sănătății, premier și primarul Capitalei. De asemenea, nu e clar CINE răspunde de TIR-urile ATI și cine răspunde de gestionarea lor, mai ales că firma furnizoare susține că NU au existat probleme tehnice.


sursa:https://m.ro.sputnik.md/health/20210413/34365979/Voiculescu-primele-declaratii-dupa-tragedia-de-la-Babes-socheaza-la-principala-intrebare.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu