5.31.2021

China va permite cuplurilor să aibă până la trei copii

 


China a anunțat că va schimba legea care permitea părinților să conceapă maxim doi copii.

Potrivit BBC, China a anunțat că va permite cuplurilor să aibă până la trei copii, marcând astfel finalul politicii stricte privind natalitatea. Decizia a fost comunicată în timpul unei ședințe a Partidului Comunist Chinez, conform agenției de stat Xinhua. Legea a fost modificată după ce recensământul făcut o dată la 10 ani în China a arătat că populația țării a crescut în cel mai lent ritm din ultimele decenii.

Rata anuală de creștere a populației a fost de 0,53%

Rata anuală de creștere din ultimii 10 ani a fost de 0,53%, o scădere de la 0,57% între 2000 și 2010. Astfel, populația Chinei a ajuns la 1,41 miliarde locuitori. Rezultatele pun presiune pe Beijing pentru a îmbunătăți măsurile de stimulare a cuplurilor să aibă mai mulți copii și să evite un eventual declin al populației.

Informațiile au fost anunțate la jumătatea lunii mai, după un recensământ care are loc o dată la zece ani. Rezultatele ar fi fost în mod normal publicate în aprilie. Recensământul a fost făcut la finalul anului 2020 și în jur de șapte milioane voluntari au mers din ușă în ușă pentru a colecta informații de la familiile din China. Ținând cont de numărul de persoane chestionate, recensământul este cea mai importantă resursă când vine vorba despre profilarea chinezilor, o unealtă puternică pentru planificarea din viitor.

În 2020 s-au născut cu 6 milioane copii mai puțin în China față de 2016

Șeful Institutului național de statistică chinez, Ning Jizhe, a dezvăluit că în 2020 s-au născut doar 12 milioane copii, o scădere importantă de la cele 18 milioane nașteri raportate în 2016. Chiar și așa, acesta a spus că în fiecare an încă se naște un număr considerabil de copii.

Rata natalității scăzute ar putea fi asociată cu dezvoltările sociale și economice pe care le-a înregistrat până acum China. În timp ce o țară se dezvoltă, rata natalității tinde să scadă datorită educației și a altor priorități ale persoanelor cum ar fi carierele de succes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu