5.10.2021

George Simion, liderul AUR, vine la DCNews



Astăzi, 10 mai 2021, de la ora 12:00, George Simion, în calitate de președinte al AUR, vine la DCNews și la DCNewsTV. Emisiunea este transmisă pe cele două site-uri, dar și pe paginile de Facebook DCNews. 
George Simion s-a remarcat în politică odată cu intrarea surpriză a AUR în Parlament, asta într-un context în care partide mai mici, dar mai vechi decât AUR, nu au reușit să facă pragul. În plus, partidul condus de George Simion și de Claudiu Târziu, s-a remarcat și prin declarații tranșante pe scena politică, dar și prin primele obstacole ale partidului, totul culminând cu delimitarea de senatoarea Diana Șoșoacă, despre care s-a spus că nu a găsit o cale de dialog cu propriii colegi.
Totuși, George Simion nu este o figură nouă pe scena politică, el remarcându-se și-n trecut, nu atât la nivel politic, cât la nivel de manifestații publice. Apariția de astăzi a lui George Simion nu este prima pe care o are în platoul DCNews. El a fost prezent și ca lider al unioniștilor, dar și în momentul în care a candidat la alegerile europarlamentare. 
Pe site-ul său, georgesimion.ro, din 2004 până în 2018, George Simion, actual lider al AUR, a scris despre evoluția sa. Astfel, el scrie despre mai mulți lideri politici și conflictele pe care le-a avut cu aceștia de-a lungul anilor, dar și despre organizarea de manifestații, activitatea sa începând să fie mai semnificativă din 2008. 
AUR, candidatură în Republica Moldova
Recent, George Simion, care în trecut, așa cum menționam mai sus, era văzut ca un lider al unioniștilor, a anunţat participarea partidului la alegerile parlamentare din 11 iulie de la Chişinău. 
”Suntem cu aceeaşi siglă şi cu aceeaşi denumire începând de săptămâna trecută, înregistraţi oficial în registrul partidelor politice de la Chişinău. Este pentru prima oară în istoria celor două state când un partid există pe ambele maluri ale Prutului şi vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unionişti în ambele parlamente, de aceea candidăm” declara George Simion, în 5 mai. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu