5.02.2021

„Numărul mare de credincioşi la Mormântul Sfânt s-a datorat vaccinării”

 


Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a transmis, sâmbătă seara, că prezența a mulți credincioși la Sfântul Mormânt, în Ierusalim, a fost posibilă datorită vaccinării unui mare procent din populația Israelului.

Patriarhul Daniel a apreciat sâmbătă că este încurajatoare prezenţa credincioşilor la ceremonia coborârii Sfintei Lumini de la Ierusalim, amintind că anul trecut au participat doar clericii şi subliniind că relaxarea a fost posibilă datorită vaccinării unui mare procent din populaţia Israelului şi este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor. Patriarhul a încurajat vaccinarea, anunţând că din 23 mai ar putea fi reluate pelerinajele la Locurile Sfinte pentru pelerini, ”de preferinţă pelerini vaccinaţi”.

Patriarhul Daniel: „Anul acesta, 2.500 de persoane au fost lăsate să intre în Basilica Sfântului Mormânt, în Biserica Mare. Şi s-a văzut bucuria credincioşilor prezenţi, printre care şi părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, ca reprezentant al Patriarhiei Române. (…)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu