5.02.2021

Scrisoare deschisă : Domnule președinte, redați speranța oamenilor !

 


„Lansați Marele proiect al Întregirii neamului și dedicați-vă restul mandatului acestui mare proiect național.

Poate ar fi potrivit ca pentru o vreme să adoptați sistemul politic din Elveția.

Lăsați treburile zilnice, importante, desigur, dar, mărunte la scara istoriei, pe mâna unui guvern de oameni competenți și, mai ales, cinstiți și patrioți“.

Sunt doar câteva dintre ideile expuse într-o scrisoare deschisă de către dr. Pavel Suianu. Fost diplomat, Pavel Suianu afirmă că nu se pot face miracole în vindecarea bolnavilor dacă nu se tratează și sufletul oamenilor.

Iată scrisoarea dechisă:

Stimate Domnule Președinte al României,

Vă scrie un țăran cu școală din Transilvania care v-a votat cu mari speranțe pentru a deveni președinte al României. Acum sunteți în cel de al doilea mandat și mai aveți aproape 4 ani din acest mandat. Acum este momentul să faceți marea dvoastră operă, să dați marea lovitură, să faceți marele bine acestui neam și acestei țări pe care ați iubit-o atât de mult încă din tinerețe încât ați renunțat să vă urmați părinții când ei au decis să emigreze în Germania.

România se află azi, nu din vina d-voastră, într-o situație care se degradează mereu. Cauzele sunt multe și nu le analizăm acum și aici.

În cei 31 de ani trecuți de la evenimentele din decembrie 1989, evoluția spre dezvoltare, civilizație, modernizare, bunăstare, a fost extrem de lentă față de uriașele șanse avute. Pe unele planuri au avut loc chiar și dări înapoi.

Nici după aderarea la NATO și Uniunea Europeană, România nu a profitat de aceste noi condiții prielnice și a rămas tot pe ultimele locuri între țările membre ale acestei mari familii europene.

În primul dvoastră mandat, șansele să faceți mari lucruri pentru dezvoltarea României au fost mici deoarece puterea a fost în mâna PSD, votat din nefericire prea masiv de românii tot mai săraci și tot mai puțin școliți și informați.

Al doilea mandat de președinte a început cu venirea marii pandemii Covid 19 pentru combaterea cărei v-ați dedicat complet și cu unele succese deși nici o țară din lume nu a reușit încă să învingă această pandemie.

Să nu ne facem că nu vedem și că nu știm. Adevărul, realitatea este că poporul român este tot mai pesimist, tot mai dezamăgit, tot mai trist, tot mai deznădăjduit. Vorbesc de marea masă a poporului.

Una dintre cauzele procentului mare ale infectăril românilor cu noul coronavirus, în ciuda eforturilor supra omenești pe care dvoastră personal le-ați făcut, este depresia colectivă a românilor.

Oamenii depresivi, pesimiști, care au pierdut încrederea în ei înșiși sunt mai ușor atacați de orice virusuri, inclusiv de coronavirus deoarece au o imunitatea biologică mai slabă.

Încă cu peste 2.000 de ani în urmă, strămoșii noștrii daci, dar și medicii greci și romani știau că ființele umane sunt compuse din materie și din spirit. De aceea, ei tratau și materia și spiritul. Tot acei medici vechi știau că oamenii veseli și optimiști se îmbolnăvesc mai rar și se vindecă mai repede.

Studii britanice recente, cu rezultate publicate în ianuarie 2021, au confirmat ce știau strămoșii noștri, anume că procentul cel mai mare al celor decedați din cauza Covid 19 este format din oameni pesimiști, triști, loviți de diferite forme de depresie.

Concluzia este simplă: nu se pot face miracole în vindecarea bolnavilor dacă nu se tratează și sufletul oamenilor.

Oamenii optimiști, oamenii încrezători în propriile forțe, persoanele cu voință, luptătorii, au o imunitate biologică mai puternică, fiind astfel mai rezistenți la atacurilor oricăror virusuri.

Stimate domnule Președinte,

Începeți tratarea sufletului românilor. Puteți deveni cel mai mare medic al românilor. Vindecați-i de depresia colectivă de care suferă de mulți ani.

Stimate domnule Președinte,

Aveți marea șansă să intrați în istoria marelui neam al românilor și să deveniți peste ani unul dintre eroii acestui neam, dacă veți începe să vindecați acest popor nu de Coronavirus, ci de depresia colectivă.

Redați speranța românilor, redați încrederea în talentul și hărnicia lor, stârniți marele entuziasm care poate face minuni, puneți-vă cu adevărat în fruntea națiunii și chemați poporul la Marea Unire a tuturor românilor.

Redați speranța românilor care au mai rămas în România, redați speranța românilor din Basarabia, redați speranța românilor de pretutindeni alungați de mizeria din țară în toate țările Europei și în toate colțurile mapamondului.

Lăsați treburile zilnice, importante, desigur, dar, mărunte la scara istoriei, pe mâna unui guvern de oameni competenți și, mai ales, cinstiți și patrioți.

Poate ar fi potrivit ca pentru o vreme să adoptați sistemul politic din Elveția, cea mai dezvoltată țară a Europei, etalon de stat modern și civilizat.

Puteți foarte ușor determina formarea unui Guvern format din toate partidele politice care au reușit să aibă reprezentanți aleși în Parlament.

Puteți foarte ușor determina partidele ca în acest guvern să numească pe cei mai cinstiți și competenți specialiști ai diferitelor domenii. Dacă sunt cei mai buni în domeniul lor nu trebuie să fie neapărat membri de partid ca în timpul comunismului.

După aceea, lăsați guvernul să lucreze și doar din când în când uitați-vă să nu o ia razna.

Dacă acest sistem de guvern este benefic pentru Elveția, cel mai bogat și dezvoltat stat, el poate fi bun și pentru România.

Cu intrarea în guvern a tututor partidelor imprtante, s-ar opri cearta neserioasă și dihonia din societate și partidele, caii care trag la trăsura neamului ar mări viteza trăsurii.

Fiind toate partidele politice majore reprezentate în guvern, nici corupția nu ar mai fi așa de mare deoarece, s-ar supraveghea unii pe alții.

Dvoastră domnule președinte, lansați Marele proiect al Întregirii neamului și dedicați-vă restul mandatului acestui mare proiect național.

Nici nu visați ce entuziasm va stârni acest proiect de țară și de neam.

Proiectul reunirii tuturor românilor, atât al celor din interior, realizat prin guverne de uniune națională de lungă durată, dar, mai ales, a românilor de pretutindeni, va duce la apariția unui entuziasm ce va face minuni, va trezi la viață milioane de suflete triste și decepționate, va ajuta la apariția de idei novatoare, la descoperiri și invenții, la progres fenomenal, va face minuni.

Dvoastră, domnule președinte, sunteți minunat plasat atât în relațiile cu conducătorii Uniunii Europene cât și în relațiile cu administrația din SUA pentru a le cere liderilor acestor țări aliate să sprijine procesul de unire a tuturor românilor.

Luați exemplul cancelarului Helmut Kohl care a reunificat Germania, deși, nici Franța și nici Marea Britanie nu au sprijit această idee. Cancelarul Helmuth Kohl a reușit, deoarece a avut acel vis și a uzat de toate atuurile sale.

De azi înainte, începeți negocieri personale cu marii lideri ai lumii pentru a le cere să ajute poporul român să se reunească într-o singură familie.

După ce îi veți informa pe prietenii dvoastră și ai României din NATO și UE despre dorința reunificării românilor, începeți negocieri directe și cu marea Rusie.

Marea Rusie ar avea și ea mult de câștigat prin rezolvarea unei probleme vechi de două secole și prin transformarea relațiilor cu România în relații de bună vecinătate, relații care să devină model de relații de prietenie și colaborare între vecini.

Anunțați public aceste negocieri, deoarece, ele sunt cele mai legitime și cele mai cinstite. Dar, apoi, negocierile nu trebuie să fie publice. Să ne anunțați doar încheirea lor cu succes.

Timpul rămas din mandatul dvoastră este suficient pentru succesul acestor negocieri.

Mă gândesc că nu ar strica nici ca România să aibă un președinte distins cu un Premiu Nobel pentru Pace.

România are enorm de multe argumente cu care să finalizeze cu succes aceste negocieri cu toate părțile interesate.

În ajutorul domniei voastre vor veni nu numai tot mai mulți români și prieteni din alte țări, dar și Dumnezeu vă v-a ajuta, căci veți fi făcător de pace și dreptate.

Dintr-o relație tensionată între România și vecinii, prin succesul acestor mari negocieri, se va realiza un loc de pace care va putea inspira și alți lideri politici și popoare.

Pentru a inspira, entuziasma, pentru a reda speranța și încrederea în poporul care v-a reales, trebuie să vă recăpătați încrederea în domnia voastră.

Nu fiți modest, nu ratați șansa istorică, șansa de a intra în istorie ca un mare erou, credeți în destinul dvoastră. Îndrăzniți mai mult, domnule Președinte.

Aveți în față o șansă istorică. Nu aveți nimic de pierdut, ci, numai de câștigat.

Lansarea acestui proiect i-ar face pe români să zică: pentru a-i atrage la unire pe frații noștri de peste Prut și pentru a-i încuraja pe cei plecați în Occident să revină acasă, noi, cei rămași acasă, ar trebuie să facem această Românie mai atractivă decât este, mai bogată, mai dezvoltată, mai civilizată, cu guvernări mai cinstite, cu promovări în funcții de persoane competente, cu autostrăzi care să lege toate colțurile țării, de la Nistru pân la Tisa, cu trenuri care să circule cu viteze de 150-300 km la oră, cu spitale ca în Viena, etc.

Împliniți visele milioanelor de români, mai ales, ale românilor de dincolo de Prut, ale basarabenilor, care au suferit și suferă mai mult decât oricare alți români, simțindu-se abandonați și orfani.

Și o ultimă rugăminte: poate mai înnoiți echipa de consilieri cu specialiști de mare anvergură care să vă ajute să dați tot ce aveți mai bun în dvoastră, nu să vă tragă în jos sau chiar să vă saboteze.

Scrisoarea este prilejuită de moartea marelui patriot român Nicolae Dabija, născut în 1948 în Codreni, Moldova. Nicolae Dabija a fost un mare poet, scriitor, om politic, membru al Academiei, dar, mai ales, a fost un mare luptător pentru reunirea Basarabiei cu România, patria mama.

Încă din timpul comunismului, în calitate de redactor-şef al săptămânalului „Literatura şi Arta”, editat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, a avut un rol important în lupta de renaştere naţională din Republica Moldova.

Revista condusă de Nicolae Dabija a fost, în anii 1988-1989, cea mai importantă publicaţie care a luptat pentru revenirea limbii române la grafia latină şi decretarea ei ca limbă oficială în Republica Moldova.

Dispariția lui prematură, din cauza îmbolnăvirii cu acest coronavirus, este o mare pierdere pentru toți românii împrăștiați azi peste tot în lume.

Lupta și jertfa lui Nicolae Dabija să ne facă pe toți cei care am rămas încă în viață să continuăm să lucrăm la marele vis al reunirii tuturor românilor într-o singură patrie, prosperă și fericită.

Stimate domnule președinte,

Nu lăsați să se mărească golul lăsat de patrioții plecați la ceruri. Umpleți acest gol cu lupta și succesul domniei voastre.

Dr. Pavel Suian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu