6.26.2021

Dezastru după o furtună puternică în Arad

 


O furtună puternică a făcut prăpăd vineri seara în mai multe zone din judeţul Arad, inclusiv în municipiul Arad unde mai multe acoperişuri au fost distruse din cauza vijeliei.

Dezastru după o furtună puternică în Arad. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a anunţat că vijeliile au distrus acoperişuri de case şi blocuri, inclusiv al clădirii unei facultăţi din cartierul Confecţii.

Mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate pentru a remedia problemele, după ce mai mulţi copaci doborâţi de vântul puternic au căzut pe linii de electricitate sau au blocat drumuri. Între drumurile afectate de căderi de copaci este DN 79 Arad – Oradea, conform Agerpres.

Autorităţile spun că au fost semnalate probleme în tot judeţul Arad, fiind înregistrate numeroase apeluri la 112. De altfel, ISU Arad a  transmis alerte pe telefoane cu privire la iminenţa producerii de fenomene meteo violente, cu vijelii, ploi torenţiale, grindină şi descărcări electrice. Alertele au vizat mai multe zone ale judeţului, dar în special localităţile din apropierea graniţei cu Ungaria, printre care şi municipiul Arad.



Autorităţile urmează să evalueze pagubele produse de fenomenele meteo extreme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu