6.26.2021

Vidanjă golită într-un cartier din Capitală. Explicaţia halucinantă a vidanjorilor

 


O vidanjă a fost golită la marginea drumului, într-un cartier din Bucureşti. Prinşi în fapt, vidanjorii au spus că, de fapt, ei doar spălau vidanja.

S-a întâmplat în cartierul Constantin Brâncuși. O tânără este cea care i-a surprins pe cei doi vidanjori în timp ce goleau vidanja în cartierul în care ea locuieşte.

În momentul în care tânăra le-a cerut o explicaţie vidanjorilor, aceştia au spus că aruncau doar apa cu care au spălat vidanja.

Şeful Gărzii de Mediu spune că e vorba despre „iresponsabilitatea cetățenilor care se joacă cu legea”.

„Cât legea pe mediu nu a fost impusă în România, oamenii și-au permis aceste obiceiuri. Acesta e unul mic, dacă mergem pe Dâmbovița în sus, sau în spatele caselor și ne uităm unde se deversează vidanjele de-a lungul Dâmboviței, o să ne înspăimântam”, a spus Octavian Berceau la Digi24.

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu susţine modificarea legislaţiei în sensul înăspririi pedepselor pentru cei care comit infracţiuni de mediu, el arătând că aproape zilnic se constată că administraţii locale îngroapă deşeuri pe care le acoperă cu pământ.

„În fiecare zi, aproape, descoperim câte o primărie, deci nu cetăţeni, câte o primărie care îngroapă deşeuri undeva şi pune pământ deasupra şi în fiecare zi descoperim locaţii în care se ard deşeuri. Deci e obligatoriu să avem o legislaţie care să elimine, sau să limiteze aceste manifestări care ne pun sănătatea în pericol”, a nai declarat Octavian Berceanu

Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu a mai precizat că  legislaţia are în primul rând rol preventiv, subliniind importata implicării civice atunci când se constată infracţiuni de mediu.

„O legislaţie puternică în primul rând are rol de prevenţie şi în al doilea rând avem nevoie de cetăţeni, cetăţenii sunt cele care ne dau informaţiile vizavi de aceste depozitări ilegale sau arderi ilegale, în cele mai multe din cazuri, pentru că ei sunt cei care trebuie să fie cei mai îngrijoraţi vizavi de ceea ce se întâmplă în jurul nostru sau în jurul lor”, a adăugat oficialul Gărzii de Mediu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu