9.21.2021

DNA a făcut DOSAR PENAL pentru modalitatea de ACHIZIȚIONARE a dozelor de VACCIN

 


Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a înregistrat dosar penal pentru modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccinuri anti-Covid, de la declanşarea pandemiei până în prezent.

La momentul actual nicio persoană, sau instituție politică nu este considerată suspect sau inculpat, iar urmărirea penală se face in rem.

„Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanşarea pandemiei până în prezent. Urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (“in rem”), respectiv abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, a precizat, marţi, DNA.

Potrivit DNA, în această etapă a dosarului penal nu se formulează acuzaţii împotriva unei/unor persoane, ci doar crează contextul legal care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă penală, relatează news.ro.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat în privința acestui subiect că  achiziția de vaccinuri anti-Covid-19 s-a desfășurat la fel  ca în restul statelor europene, după o procedură stabilită de Comisia Europeană.

„Am văzut și eu azi în spațiul public acest tip de informație, dar nu știu, nu am date suplimentare. Cert este că, din ceea ce eu știu, la nivelul tuturor țărilor europene achiziția se supune procedurii întocmită și elaborată de Comisia Europeana”, a afirmat Gheorghiță.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu