ACASĂ
Etichete
3.19.2021
Erdogan, despre reacția lui Putin la declarațiile lui Biden : ”E splendidă !”
Declarațiile lui Biden sunt nepotrivite pentru un șef de stat, iar răspunsul lui Putin a fost unul „splendid”, a declarat Erdogan.
Declarația președintelui SUA, Joe Biden, în adresa omologului său rus, Vladimir Putin, este inacceptabilă pentru un șef de stat, liderul rus a răspuns demn, a declarat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.
“Nu e o declarație care poate fi acceptată și înghițită. O astfel de declarație nu se potrivește unui șef de stat. El (Putin) este foarte înțelept și a oferit un răspuns splendid”, a spus Erdogan jurnaliștilor, fiind întrebat despre afirmațiile Biden.
Mai devreme, fiind întrebat de jurnaliști dacă își consideră omologul rus un „asasin”, Biden a răspuns afirmativ. De asemenea, acesta a menționat că Putin “va plăti” pentru presupusa imixtiune în alegerile prezidențiale americane. La propunerea președintelui Rusiei de a organiza o discuție online, Casa Albă a răspuns că Biden și Putin au discutat deja și SUA mențin contactele cu conducerea rusă.
Comentând afirmațiile lui Biden, Putin i-a urat sănătate și și-a amintit vorba din copilărie: “Cine zice, ăla e”. El a menționat că nu este o simplă glumă, ci o expresie cu sens. Potrivit lui, în istoria fiecărui popor și fiecărui stat există multe evenimente grave, dramatice și sângeroase și “atunci când apreciem mulți oameni sau când apreciem alte state, popoare, întotdeauna privim ca într-o oglindă”, “întotdeauna ne vedem pe noi înșine”, “întotdeauna proiectăm pe altă persoană ceea ce reprezintă în esență”.
Mai devreme, MAE al Rusiei a anunțat că a rechemat la Moscova pentru consultări ambasadorul rus de la Washington, Anatol Antonov, pentru a analiza acțiunile care urmează să fie întreprinse în contextul relațiilor actuale cu SUA. Totodată, diplomația rusă a subliniat că sunt interesați de neadmiterea degradării relațiilor cu Washington, iar cel mai important este “determinarea căilor de îndreptare a relațiilor complicate ruso-americane, care au fost aduse într-un impas de către Washington în ultimii ani”. Ambasada Rusiei în SUA a anunțat că Antonov va pleca la Moscova pe 20 martie.
Orban a anunțat pur și simplu că Fidesz îşi va uni forţele cu partide de aceeaşi factură din Italia şi Polonia
Premierul ungar Viktor Orban se va întâlni cu omologul său polonez Mateusz Morawiecki şi cu liderul partidului Liga din Italia Matteo Salvini pentru a discuta înfiinţarea unei noi mișcări naţionaliste europene.
Orban a discutat despre planul de a constitui o nouă mișcare naționalistă europeană în emisiunea sa săptămânală de la radio Kossuth. Astfel, el a lansat aceste anunțuri care vor schimba fața politicii europene chiar azi, la doar o zi după ce a finalizat divorţul Fidesz de Partidul Popular European, cel mai mare grup politic din Europa din care face parte şi PNL.
Orban a anunțat pur și simplu că Fidesz îşi va uni forţele cu partide de aceeaşi factură din Italia şi Polonia pentru a reorganiza politica de dreapta europeană.
Viktor Orban a explicat că în ultimii ani Fidesz s-a distanţat de Partidul Popular European (PPE) în chestiuni precum fiscalitatea, migraţia şi gestionarea pandemiei de COVID-19.
Fidesz a părăsit ieri în mod oficial și definitiv Partidul Popular European, la două săptămâni după ce formaţiunea politică ungară a ieşit şi din grupul europarlamentar al PPE, denunţând adoptarea unei reforme a statutului acestui grup condus de către eurodeputatul german Manfred Weber.
Katalin Novák, vicepreşedinta partidului ungar, a anunțat despărțirea de PPE de ieri printr-o scrisoare publicată pe pagina sa de socializare.
Katalin Novák a comentat scrisoarea cu textul: “It’s time to say goodbye”, adică “A sosit timpul să ne luăm rămas bun”.
Scrisoarea a fost adresată lui Antonio López-Istúriz White, secretar general al Partidului Popular European, iar textul ei precizează că Fidesz nu mai doreşte să-şi menţină calitatea de membru al Partidului Popular European.
Katalin Novák a detaliat și motivul pentru care Fidesz părăseşte Partidul Popular: în 2015, în perioada crizei imigraţiei “s-a dovedit că Partidul Popular vede viitorul în sprijinirea migraţiei, maghiarii însă au respins-o, iar noi am precizat că nu vrem să împărtăşim soarta ţărilor unde efectele imigraţiei în masă au devenit ireversibile”.
Politiciana a adăugat că acum, când lupta împotriva pandemiei de coronavirus ocupă toată energia factorilor de decizie, “în fracţiunea Partidului Popular European, în loc să se caute soluţii pentru aprovizionarea cu vaccin în UE şi să colaboreze în scopul apărării eficiente, a pregătit în secret un amendament la statutul partidului care a facilitat privarea membrilor Fidesz aleşi democratic de practicarea drepturilor parlamentare”.
Ea a menţionat că, în ultimii ani, a devenit clar că în majoritatea problemelor Partidul Popular European reprezintă deja valori de stânga cu care Fidesz nu se poate identifica.
“După cum au explicat mai mulţi lideri: Partidul Popular nu mai este un partid de dreapta. Am luat la cunoştinţă acest lucru” – a scris Katalin Novák, subliniind: “Fidesz aparţine dreptei democratice din Europa, a cărei reconstrucţie a devenit o necesitate”.
Eurodeputaţii Fidesz au părăsit grupul parlamentar al Partidului Popular European din Parlamentul European la 3 martie, după ce Partidul Popular a adoptat amendamentul la statutul său.
PRACTIC, VAȚA CAPITALEI ROMÂNIEI VA FI DATĂ PESTE CAP
O informație de ultimă anunțată de postul Antena 3 spune că Bucureștiul ar putea fi băgat în carantină… pe timpul week-endului.
Măsura ar putea fi luată începând cu săptămâna viitoare, anunță sursa citată, care dă și alte detalii.
În primul rând, restricțiile de circulație vor fi pe model francez, de la 18.00 la 06.00.
În al doilea rând vor fi închise mall-urile și orice spațiu unde se produc aglomerații.
Conform Antenei 3, propunerile ar fi în discuție în acest moment pe masa CNSU, a ministrului Sănătății și la Interne.
Atenție – măsura va fi aplicată și în județul Ilfov.
DETALII ȘOCANTE IES LA IVEALĂ după audierea MARTORILOR de la SPITALUL din PIATRA NEAMȚ
Foarte multe detalii au ieșit la iveală după audieri maraton în cazul incendiului de la secția ATI din Piatra Neamț.
Candele aprinse în ATI, instructajul de protecție la incendiu era doar o formalitate într-o secție ATI cu circuite vechi și aglomerație încât cadrele medicale abia se puteau mișca printre pacienți – sunt doar o parte dintre detaliile care au ieșit la iveală după audieri maraton, scrie Mediafax.
Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă rudele unor victime ale incendiului de la ATI Piatra Neamț spune că după audieri maraton, de 12 ore, ies la iveală detalii șocante.
„După 12 ore de audieri maraton la Piatra Neamț și un total de 17 persoane audiate, ies detalii șocante la iveală. În primul rând cele 17 cadre medicale au declarat la unison că protecția contra incendiilor era doar o foaie semnată retroactiv și de esență nimeni nu știa cum trebuie să acționeze în caz de incendiu. Instructajul PSI era doar o formalitate într-o secție ATI cu circuite electrice învechite”, spune avocatul Cuculis.
Cum se făcea aerisirea
Acesta afirmă că, din declarații, reiese că în secție nu erau ventilatoare pentru reciclare și pentru aerisire se deschideau geamurile.
„Secția ATI nu dispunea de ventilatoare pentru recirculare (din declarații), aerisirea făcându-se manual prin deschiderea geamurilor”, spune avocatul, convins că metoda primitivă este regăsită în foarte multe secții ATI din țară.
Cauza probabilă a incendiului este arătată de către 3 din cele 17 cadre medicale ca fiind injectomatul care a propagat focul către combinezonul asistentei. Această asistentă va fi audiată vineri.
„Din întrebările capcană puse de către noi, respectiv: erau aprinse candele în secția ATI, cu toții au răspuns mincinos că nu, deși din planșele foto din dosar reiese clar faptul că se aprindeau asemenea candele chiar în secția ATI”, spune avocatul Cuculis.
Secție ”mult prea aglomerată”
De asemenea, cadrele medicale au declarat că secția ATI era „mult prea aglomerată și era imposibil să te miști printre pacienți”.
„Tragem concluzia amară după 12 ore de audieri că sistemul ne omoară cu incompetența lui”, a mai spus avocatul.
Un incendiu violent a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamț. 10 oameni au murit, iar medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să își salveze pacienții și a fost rănit grav, fiind transportat, pentru îngrijiri medicale, la un spital din Belgia.
Biserica maramureșană din Parcul IOR vandalizată de activiști homosexuali, BLM și ANTIFA
Frumoasa Biserică maramureșeană din Parcul IOR - Titan, cu hramurile Pogorârea Sfantului Duh și Nașterea Maicii Domnului, construită chiar de credincioșii locului, a fost vandalizată cu bestialitate în cursul nopții de activiști homosexuali, BLM și ANTIFA
Pe biserică s-au desenat semne agresive, atacuri la adresa credinței și a creștin ortodocșilor.
„Imaginile vorbesc de la sine. Nu este pentru prima dată când apar astfel de acte de vandalism. Este vorba despre ceea ce poate face o ideologie din cineva. E un semn care denunță mentalitatea unor asemenea oameni ideologizați. De ce să vandalizezi cu reacții de tip LGBT, ce legătură are biserica ?
Este vorba de o ideologie care face ravagii, manifestare anticreștină. O ideologie care nu suportă adevărul. Această întâmplare descalificantă denunță un tip de gândire ideologic. E vorba despre persoane descelerate idologic. Sper ca Poliția să-i pedepsească pe făptași”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, la Realitatea PLUS.
La finalul săptămânii se anunță și un miting și un marș pentru Libertate la care și-au anunțat intenția de a participa și activiști anticreștini cu o gândire similară cu a personajelor subumane care au batjocorit Biserica. Oare chiar vor avea tupeul să vină ?
Biserica Pogorarea Sfantului Duh este un lacas de tip maramuresan ridicat aproape de podul de peste lacul din Parcul Titan, dupa un proiect intocmit de colectivul de proiectare "Arhitect Constantin Joja".
In anul 1994, la initiativa preotului Adrian Niculcea, a fost infiintata parohia Pogorarea Sfantului Duh "Parc Titan". Construita in perioada anilor 1994-1996, lacasul de cult a fost o necesitate pentru credinciosii din zona, lucru inteles si mai bine astazi, avand in vedere comunitatea de credinciosi care s-a inchegat in parohie. Intalnim aici oameni care, pe langa credinta statornica si trairea duhovniceasca, sustin parohia in toate activitatile ei, informeaza CrestinOrtodox.ro.
Un scurt istoric al bisericii si despre contextul in care a fost ridicata biserica a fost redat de site-ul citat de la parintele paroh Adrian Niculcea: "Biserica a inceput a fi construita in anul 1994, intr-un cartier de blocuri uriase din Bucuresti, Titan. Era un fel de cartier dormitor pe vremea comunista, iar cand a aparut aceasta biserica mai era doar una singura nou construita, in rest erau bisericile foarte departate unele de altele."
"Am inaugurat-o in 1996, este din lemn, in stil maramuresean, fiind situata intr-un parc si este un adevarat reper arhitectural si sufletesc al cartierului. Are 45 de metri inaltime, iar la inaugurare a participat o multime de lume bucuroasa ca a aparut aceasta biserica in cartierul lor."
Biserica isi serbeaza hramul in ziua Rusaliilor, a 50-a zi dupa Invierea Domnului. Pe langa acest hram principal, biserica din Parcul Titan mai are si un al doilea hram: Nasterea Maicii Domnului.
Corpul bisericii este realizat din barne de brad acoperite cu scandura asezata in caplama, la interior si exterior. Tampla bisericii este si ea lucrata tot din lemn. Biserica este inconjurata, pe exterior, de o serie de icoane pictate pe sticla. Acestea sunt de un stil asemanator picturii maramuresene, acum murdărite.
Peste pronaos se afla cafasul si un birou parohial, spatiu folosit pentru ocazii festive, ca sala de calculatoare pentru pregatirea copiilor in informatica si ca salon de expozitie de pictura si desen.
AVEM ȘANSA să ne PRELUNGIM VIAȚA ! SĂ NU RATĂM ACEASTĂ ȘANSĂ, poate chiar ULTIMA !
ESTE TIMPUL SĂ NE GÂNDIM BINE la ceea CE VREM !
VREM SĂ MURIM în CHINURI, așa cum s-a întâmplat și se întâmplă în continuare în UNELE SPITALE din ROMÂNIA cum este cel din SIBIU unde sunt OMORÂȚI OAMENII pe BANDĂ cu SUTELE, spitalele din BUCUREȘTI, din PIATRA NEAMȚ, unde sunt OAMENII ARȘI de VII cu ZECILE sau VREM să TRĂIM O VIAȚĂ CIVILIZATĂ cu TOATE DREPTURILE FIREȘTI în BUZUNARE ?
CEI CE VOR VREA SĂ TRĂIASCĂ CIVILIZAT, mâine 20 MARTIE 2021, TINERI și BĂTRÂNI SĂ-ȘI DEA MÂNA și să IASĂ ÎN STRADĂ PENTRU A CERE DREPTUL la VIAȚĂ, STOPAREA VACCINĂRII UCIGAȘE, pentru DREPTUL de a ALEGE FIECARE ÎN PARTE, ELIMINAREA CONDIȚIONĂRILOR, ELIMINAREA TUTUROR RESTRICȚIILOR.
”Niciun medic din lumea asta nu este obligat să trateze după un protocol fix” Dr. Monica Pop, despre schema de tratament a medicului Flavia Groşan: "Este foarte bine adaptată. Este extraordinar ceea ce face"
Medicul Monica Pop a declarat în exclusivitate în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3 că schema de tratament a medicului pneumolog Flavia Groşan este foarte bine adaptată şi laudă demersul şi rezultatele obţinute cu pacienţii vindecaţi cu succes de COVID-19.
Colegiul Medicilor s-a autosesizat după ce în presă au apărut mai multe articole, în ultimele zile, despre un medic pneumolog care susţine că ar face minuni și ar vindeca bolnavi de COVID cu o schemă proprie de tratament şi medicamente ieftine.
"Mi se pare o schemă de tratament foarte bine adaptată şi este foarte asemănătoare cu ceea ce folosește domnul doctor Alexie în Statele Unite.
"Mie mi se pare absolut extraordinar ceea ce face. Schema de tratament nu este atipică, este o schemă de tratament foarte asemănătoare cu ceea ce fac ceilalţi colegi.
Numai că există niște atitudini pe care eu nu le înțeleg, care vin fie de la ziarişti, sau de la colegi medici. Eu nu am auzit până acum să facă o reclamație un medic împotriva altui medic, doar dacă s-au bătut sau dacă au avut atitudine unul față de altul. Eu nu am mai auzit așa ceva. Eu știu că reclamațiile la Colegiul Medicilor se fac de către pacienții nemulțumiți, și nu de către un medic.
"Reclamaţiile la colegiul medicilor ajung după un an după anchete. Această reclamaţie a ajuns imediat"
Al doilea lucru care ne dă de gândit. Eu știu despre doamna doctor Carmen Pantiș președinta Colegiului de acolo, că este un om foarte serios. Cum este posibil ca o reclamație, care de obicei ajunge după un an, pentru că sunt multe reclamații, aici nu s-a întâmplat nimic rău din câte știu eu. Sunt reclamații unde s-au întâmplat lucruri grele și cu toate astea ajung târziu, pentru că se face o anchetă se vorbește cu pacienții.
"Orice fel de tratament de avangardă care dă rezultate trebuie multiplicat"
Aici au pus pe masă Colegiului tema aceasta imediat. Mi se pare absolut inadmisibil și e de neînţeles. Ceea ce face doamna doctor este un lucru absolut extraordinar și o cred că într-o pandemie în care există o boală despre care nu știm mai nimic, pentru că asta este realitatea, nu se știe mare lucru despre ea, orice fel de tratament de avangardă care dă rezultate trebuie multiplicat și în niciun caz nu trebuie criticat.
Așa a fost și cu ivermectina, uitați-va că în Statele Unite și în alte țări se folosește schema de tratament. Niciun medic din lumea asta nu este obligat să trateze după un protocol fix", a mai spus medicul Monica Pop.
”Când s-a declanșat prima stare de urgență, eu am fost acolo și le-am spus „stați calmi, sunt lângă voi, este o pneumonie”. Le-am transmis energia mea pozitivă, încrederea, ei au venit lângă mine (...)
Dr. Flavia Groşan, medicul pneumolog care a tratat altfel pacienţii de COVID este în atenţia opiniei publice de câteva zile. Se declară copleşită şi puţin năucită de reacţiile pe care colegii din sistem le au la adresa ei.
Mii de persoane şi-au arătat, joi, susţinerea pentru medicul-minune care pare să fi găsit o soluţie salvatoare pentru 1.000 de pacienţi COVID. Pe de altă parte cadre medicale cu renume, fie au felicitat-o, fie i-au transmis mesaje de apreciere pentru felul cum a gestionat situaţia în contextul actual unde orice rezultat merită apreciat.
După încă o zi plină cu de toate, medicul pneumolog Flavia Groşan se declară complesiţă şi puţin năucită.
"Prieteni, sunt putin naucita. Cum e posibil ca o schema terapeutica logica, ieftină, in jur de 100 ron, cu medicamente aflate in nomenclatorul ANM si MS, care pot fi compensate, poate sa determine asemenea furtuna mediatica. Incredibil. Cred ca mai mult enervează ca n-o fac publica. Si n-am s-o fac.
PS. Beatrice Mahler, hai ca ma cunosti. Știi foarte bine, ca nu folosesc Ivermectina, Dexametazona si Azitromicina", a scris medicul Flavia Groşan, joi seara pe Facebook.
Medicul Flavia Groșan, prima reacție după valul de critici: Sunt copleșită de ce mi se întâmplă. Nu este vorba de malpraxis
”Faptul că am fost alături de ei încă de la începutul pandemiei. Când s-a declanșat prima stare de urgență, eu am fost acolo și le-am spus „stați calmi, sunt lângă voi, este o pneumonie”. Le-am transmis energia mea pozitivă, încrederea, ei au venit lângă mine (...) S-au creat grupuri pe Facebook, mă sună la telefon, primesc mesaje de susținere. Sunt copleșită de ce mi se întâmplă”, a declarat medicul Flavia Groșan, în exclusivitate la Antena 3.
Medicul pneumolog recunoaște că s-a bucurat de toate mesajele de încurajare pe care le-a primit, dar valul de critici pe care le-a stârnit i-au provocat neplăceri. Doctorul susține că reclamația a fost realizată de o colegă, iar acest gest a deranjat-o și mai tare, pentru că nu este vorba de malpraxis.
”După atâta muncă, o muncă enormă pe care am avut-o, Lavinia, asistenta mea a muncit enorm anul acesta, să fii invitat la Comisia de etică pentru că ți-a făcut reclamație o colegă, nu un pacient, deci nu vorbim de malpraxis, mi s-a părut că trăiesc într-un film american. Nu îmi vine să cred așa ceva (...) Eu am o schemă în care știu ce face fiecare medicament. Dacă îmi spune că pacientul are febră, ceva nu e în regulă (...) Eu mă adresez lumii, oamenilor simpli. Eu trebuie să fac o poveste și va rămâne această poveste scrisă de mine !”, a dăugat medicul, în exclusivitate pentru Antena 3.
sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/sanatate/dr-flavia-grosan-schema-de-tratament-covid-596325.html
Medic de la Spitalul Colentina, reacție la tratamentul dr. Flavia Groșan: Este o schemă de bun-simț. O folosim de zeci de ani
Laura Zarafin, medic primar ATI la Spitalul Colentina, susține că tratamentul folosit de Flavia Groșan este unul de bun-simț, folosit de cadrele medicale de zeci de ani.
Medicul Flavira Groșan a propus o schemă de tratament pentru COVID-19 diferită față de cea aprobată de Ministerul Sănătății, iar ideile ei au stârnit păreri pro și contra în ultimele zile. Mai mulți medici din România consideră adecvată schema de tratament, în timp ce alte cadre medicale sunt de părere că pacienții trebuie să fie tratați cu medicația acceptată.
”Nu vorbim despre pro sau contra, vorbim de pacienți. În medicină, întotdeauna, trebuie să avem în vedere pacientul. (...) Tratamentul doamnei doctor merge la pacienți fără complicații. În ATI primim cazuri cu afectare pulmonară peste 70%, la care trebuie să le dăm anestezie. Deci deja vorbim de lucruri diferite.
Schema de tratament a doamnei doctor este o schemă de bun-simț, pe care o folosim de zeci de ani la infecțiile respiratorii și pneumoniile virale simple. Trebuie să se înțeleagă că această boală este nouă. Pe mapamond foarte multă lume încearcă diferite tratamente”, a declarat dr. Laura Zarafin.
„Vorbim, după părerea mea, de aceeași boală, dar în situații diferite. Aceasta este opinia mea de medic anestezist, cu o vechime de 28 de ani. Nu trebuie să ne pierdem încrederea în medicii noștri. Suntem oricum epuizați, suntem foarte puțini, trebuie să facem față unui val, fie că vrem sau nu.
Eu nu sunt panicată. Nu are ce să caute în spital un pacient care nu are nevoie de oxigen. Poate fi tratat de medicul de familie sau de medicul pneumolog. Din păcate, 5% dintre cei infectați ajung într-o stare extrem de gravă, că de aceea există terapie – intensivă. Noi nu am fost inventați ca să omorâm oameni”, a declarat dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina, pentru Antena 3.
sursa:https://www.antena3.ro/coronavirus/medic-colentina-flavia-grosan-tratament-596324.html
CNCAV decide astăzi ce va face cu lotul AstraZeneca
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID (CNCAV) va decide vineri, 19 martie, ce va face cu lotul ABV 2856 de vaccinuri AstraZeneca la care s-au semnalat probleme în Italia şi care a fost scos din centrele de vaccinare din România şi pus în carantină.
„În ceea ce privește lotul ABV2856, carantinat la data de 11 martie 2021, ca măsură de precauție extremă, CNCAV va lua o decizie în cursul zilei de astăzi asupra acestei hotărâri”, se arată într-un comunicat de presă al CNCAV.
CNCAV consideră că vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), „cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european”.
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a decis astăzi că vaccinul AstraZenenca este sigur și eficient.
EMA va continua, în acelaşi timp, să studieze o posibilă legătură între vaccin şi formarea unor tromboze la persoane vaccinate.
„Încurajăm monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât și de profesioniștii în sănătate”, informează CNCAV.