8.26.2020

BREAKING NEWS - Moțiunea de cenzură, la vot pe 31 august

 


Moțiunea de cenzură va fi supusă la vot luni – 31 august! Este anunțul făcut miercuri de liderul PSD Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august!
Guvernul Orban trebuie să plece!!!„, a scris Ciolacu pe contul său de pe rețeaua socială.

PSD nu mai așteaptă astfel decizia CCR la sesizarea Guvernului pe tema moțiunii de cenzură.

Reacția lui Klaus Iohannis

Întrebat, la scurt timp după anunțul lui Ciolacu despre moțiune, Klaus Iohannis a declarat miercuri: ”Această moţiune de cenzură e prima de la Revoluţie încoace care se depune în sesiune extraordinară, cam în bătaie de joc din partea PSD şi da, e adevărat, eu nu îmi doresc să treacă această moţiune. Suntem în pandemie, în criză economică şi oricum avem alegeri peste câteva săptămâni, probabil la începutul lui decembrie. Deci ce rost are o astfel de moţiune? Nu cred că PSD vrea să preia guvernarea. Eu cred că PSD vrea pur şi simplu să arunce ţara în aer şi asta mi se pare grav. Sper să nu treacă în Parlament această moţiune de cenzură. E total neavenită, izvorâtă din cinismul PSD. Avem de-a face cu o moţiune populist-electoralistă, total neavenită şi pusă într-un moment în care aveam nevoie de orice, numai de instabilitate politică nu”.

Moțiunea depusă de PSD este intitulată „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”.

„Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor”, declara Marcel Ciolacu când a fost depus documentul.

El a spus că negociază pentru susținerea moțiunii cu toate formațiunile parlamentare, mai puțin cu PNL și PMP.

La rândul său, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus, vinerea trecută, la sediul CCR, sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituțională determinat de moțiunea de cenzură.

sursa:https://www.cotidianul.ro/breaking-news-motiunea-de-cenzura-la-vot-pe-31-august/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu