8.26.2020

Clinton: Biden nu trebuie să-și recunoască înfrângerea

 


Hillary Clinton a declarat că, în cazul in care primele rezultate la alegerile prezidențiale vor indica o victorie a rivalului Donald Trump, Joe Biden nu ar trebui să accepte înfrângerea. Asta pentru că voturile trimise prin poștă vor întârzia, iar ele ar putea schimba soarta scrutinului din noiembrie.

”Joe Biden nu trebuie sub nicio formă să-și recunoască înfrângerea, pentru că eu cred că se va întârzia și, în cele din urma, cred că va câștiga, dacă nu vom ceda niciun milimetru și dacă suntem la fel de concentrați și activi ca și tabăra cealaltă”, a spus Clinton. ”Cred că republicanii au câteva scenarii. Unul este să jongleze cu voturile prin poștă. Ei cred că asta îi va ajuta să obțină o majoritate la limită în Colegiul Electoral în ziua alegerilor. Deci ne trebuie o operațiune masiva și știu că echipa lui Biden se concentrează pe asta”, a spus Clinton.

”Trebuie să avem propriile noastre echipe care să se opună intimidărilor la care Trump și republicanii vor recurge în afara secțiilor de vot”, a spus Clinton.

Voturile prin poștă sunt acum una dintre marile teme de dispută politică în SUA. Președintele Trump consideră că extinderea acestui sistem de vot, motivată de pandemie, este un plan al democraților. ”Tot ce fac este să foloseasca covid pentru a frauda alegerile”, a spus Donald Trump la Convenția Națională Republicană, care se desfășoară între 24 și 27 august. ”Se folosesc de covid pentru a-i priva pe americani de niște alegeri libere și corecte. Nu putemn face asta. 80 de milioane de buletine de vot prin corespondență sunt trimise la adresele unor oameni care nu le-au solicitat. Nu e corect, nu e drept și nu cred că nu7 este posibil de contabilizat”, a spus președintele SUA.

Mulți analiști cred că nu va fi posibil să fie declarat un învingător în ziua alegerilor, din cauza sistemului de vot prin corespondență.

Poziția lui Hillary Clinton este împărtășită și de lidera Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi. Ea a declarat într-un interviu că Trump încearcă ”să sperie oamenii pentru a nu vota, să-i intimideze spunând că va trimite poliția la secțiile de vot”. ”Nu-l băgați în seamă, pentru că scopul lui este să reducă prezența la vot”, a spus Pelosi.

Pelosi a mers și mai departe și i-a acuzat pe republicani că sunt ”dușmani ai Constituției”. ”Noi depunem un jurământ cum că vom apăra Constituția în fața tuturor dușmanilor, interni și externi. Din păcate, dușmanii interni ai sistemului nostru de vot și ai Constituției sunt chiar la Casa Albă și în Congresul SUA. Însă haideți să ne mobilizăm, să ne organizăm și să nu-l lăsăm pe președinte să ne intimideze pentru a nu merge la vot. Susțineți sistemul poștal, care va fi esențial pentru aceste alegeri”, a spus Pelosi. ”Fac tot ce pot; intimidează și sperie oamenii spunând că la sectii vor fi agenții instituțiilor de forță, reduc rolul poștei. Este rușinos. Sunt dușmanii statului”, a mai spus Pelosi.

sursa:https://www.cotidianul.ro/clinton-biden-nu-trebuie-sa-si-recunoasca-infrangerea/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu