8.30.2020

Ne conduc acum „penali”, habarniști și diletanți

 


Am crezut mereu și continui să cred, cu toată convingerea, în viitorul stângii românești europene. Cred, deopotrivă, că trebuie să ne asumăm cu toții, cei care suntem oameni de stânga, misiunea uriașă a reclădirii stângii românești.

Pentru aceasta, Partidul Social Democrat are nevoie, în primul rând, de liniște interioară, de unitate și de implicarea reală și deplină a tuturor membrilor și simpatizanților săi, valorificând expertiza celor care o dețin cu adevărat!

Îmi amintesc că în discursul său de la reuniunea Consiliului Național al PSD din anul 2008, Adrian Năstase (din punctul meu de vedere cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut această țară în cei 30 de ani de democrație) spunea următoarele:

„Partidul nostru NU a fost întotdeauna foarte iubit, dar el a fost respectat. A fost respectat pentru soluțiile pe care le-a adus la problemele țării, pentru proiectele pe care le-a lansat și pe care a știut să le aducă la îndeplinire și pentru oamenii săi, profesioniști, oameni serioși, oameni respectabili”.



Echipa condusă de Marcel Ciolacu a reușit să readucă în partid liniștea interioară și unitatea atât de necesare.

Avem puterea și determinarea să redevenim respectați, generând soluții la problemele țării și promovând doar oameni de calitate!

În al doilea rând, cred că măsurile de la nivelul intern al partidului trebuie completate cu măsuri la nivel extern, printr-o deschidere reală către societate.

Societatea trebuie să devină un partener loial, care poate și trebuie să fie consultat în mod constant și transparent, în special în ceea ce privește procesul instituțional decizional. PSD are nevoie de societate la fel de mult cum societatea are nevoie de PSD.

Personal, apreciez că nu ne mai permitem pași greșiți. Refondarea PSD este vitală pentru însuși viitorul stângii românești!

În perioada 2016-2019, partidul nostru și-a asumat guvernarea țării și a făcut-o cu responsabilitate și profesionalism, generând rezultate tangibile pentru cetățeni.

Medicii, profesorii, copiii, oamenii de afaceri, agricultorii, etc., cu toții au beneficiat de măsuri concrete menite să le aducă prosperitate.

Guvernul PSD este cel care, continuând linia rezultatelor extraordinare în planul politicii externe ale guvernului Năstase (respectiv integrarea în NATO și finalizarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană), a pregătit (în mandatul ministrului Victor Negrescu), condus și organizat exemplar Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

Cu toate aceste rezultate concrete însă, ultimele alegeri electorale au fost pierdute categoric. Unii ar spune chiar rușinos.

Sigur, există și înfrângeri care nu coboară, ci înalță, vorba maestrului Octavian Paler. Dar acestea NU sunt, din punctul meu de vedere, unele dintre ele.

Rezultatul a arătat, dincolo de orice dubiu rezonabil, că PSD are nevoie de schimbări radicale, că trebuie intervenit chirurgical, că nu mai merge cu mici compromisuri sau cu jumătăți de măsură.

Eu cred cu toată convingerea că PSD poate să devină acel partid de stânga, progresist și pro-european de care România și românii au nevoie.Pentru aceasta, apreciez, printre altele, că trebuie să acceptăm și să recunoaștem greșelile trecutului. Numai astfel putem reconstrui o relație loială și corectă cu alegătorii.

Trebuie să ne îndreptăm, deopotrivă, atenția/viziunea/politicile și către tineri și către românii din diaspora.Iar momentul este prielnic.

România este guvernată acum de cel mai prost și ticălos guvern pe care l-a cunoscut în ultimii 30 de ani. Cred astfel că trebuie să reacționăm prompt, sancționând diletantismul și ticăloșia guvernului. Este datoria noastră să protejăm cetățenii, să arătăm adevărata față a celor are conduc acum România.

Pentru că adevărul este că aceștia au ajuns la putere prin manipulare și prin trădare, punând în funcții publice „penali” (folosesc expresia și criteriile iohannisiene), habarniști și diletanți, oameni care nu au realizat în viața lor ceva, care nu au produs vreodată rezultate. Iar acest lucru a fost confirmat chiar de Ludovic Orban, care într-un moment de sinceritate debordantă a spus următoarele: „Oamenii trebuie să înțeleagă că unul este discursul politic, alta este posibilitatea de a realiza efectiv ceva”.

Este datoria noastră să arătăm românilor realitatea. Să le spunem că au fost mințiţi.

„Personalitățile” aflate la guvernare nu au înțeles că o țară nu se conduce și cu siguranță nu se dezvoltă cu sloganuri ieftine și prin campanii de manipulare, prin ură și dezbinare. O țară se conduce prin muncă și seriozitate, fiind alături de oameni, luptând zilnic să le îmbunătățești viața, respectând în literă și spirit Constituția și legile țării, unind și mediind, fiind mândru că ești român. Adică prin toate acele lucruri care NU caracterizează pe nimeni din actuala putere!

Vedem și simțim cu toții, la aproape 9 luni de guvernare liberală, că lozincile (promovate prin eficiente campanii de manipulare) pot aduce voturi, dar cu siguranță nu țin loc de program de guvernare, nu protejează populația și medicii, nu creează locuri de muncă, nu aduc subvenții pentru agricultori, nu realizează investiții, nu aduc prosperitate și nici nu consolidează rolul/profilul României la nivel european/internațional.

România și românii au nevoie de o stângă puternică, o stângă valoroasă, o stângă serioasă și respectabilă, care să aducă soluții la problemele țării, care să lanseze și să ducă la îndeplinire proiecte cu impact asupra vieții cetățenilor.

Partidul Social Democrat trebuie să redevină astfel, în cel mai scurt timp, ceea ce este menit să fie: principala forță politică a României, partenerul credibil și loial al fiecărui cetățean român!

sursa:https://www.qmagazine.ro/ne-conduc-acum-penali-habarnisti-si-diletanti/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu