9.17.2020

Cum se mai dă Rareș Bogdan în stambă

 


Nou derapaj verbal al europarlamentarului PNL Rareș Bogdan. Bogdan a lansat un atac deșănțat la adresa Avocatului Poporului,  după ce Renate Weber a vorbit despre sesizările pe sănătate.

„Aceasta nenorocita ordinara, agent de influența împotriva Statului Roman, numita de Dragnea și Tariceanu ca Avocat al Poporului, mizerabila care a BLOCAT aplicarea Legii prin care am tăiat pe 28 Ianuarie PENSIILE SPECIALE, prin sesizarea făcută la o Ccr in care 8 din 9 judecători sunt beneficiari de pensii speciale, continua ticăloșiilor!!!!”, a scris Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Renate Weber a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca cele mai multe petitii primite de Avocatul Poporului in ultimele sase luni sunt legate de sanatate, punctând „durata excesiva a internarilor persoanelor asimptomatice”.

„As zice ca au fost doua mari teme care ne-au interesat. Pe de o parte au constatat (…) durata excesiva a internarilor persoanelor asimptomatice. Cand spun excesiva vorbesc de saptamani intregi, de 63 de zile, cea mai lunga perioada pe care o stiu eu, care mi-a fost adusa la cunostinta, e de 68 de zile si chiar privea un medic. Dar au mai fost situatii, saptamani intregi, in orice caz, peste o luna. Problema a fost, pe de o parte, ca se dispunea internarea, dar pe de alta parte neexternarea lor. Li se cerea tot timpul sa aiba doua teste negative la interval de cateva zile. Or testele acestea, vedeti si dvs., mai recunosc o ramasita din virus si ies pozitive.

Asa se face ca au fost persoane care au ramas si cate doua luni in spital si sigur ca lucrul acesta a fost de interes pentru noi, pentru ca nu e vorba numai de ocuparea unui pat in spital, e vorba inclusiv de traumele pe care persoanele alea care se simt sanatoase le au stand intr-un spital de unde nu puteau sa iasa, ca erau pur si simplu carantinate in acea camera de spital”, a afirmat Renate Weber.

Ea a spus ca un alt aspect este legat de „neacordarea asistentei medicale firesti” unor pacienti care sufera de alte afectiuni. Avocatul Poporului a sustinut ca le-a scris celor de la Ministerul Sanatatii inca din 10 aprilie cu privire la situatii in care unele persoane nu au beneficiat de „asistenta medicala minimala” in pandemia de COVID-19.

Weber a mai spus ca institutia a primit numeroase solicitari cu privire la constitutionalitatea unor acte normative si ca, in urma sesizarii CCR, una dintre principalele idei desprinse este aceea ca drepturile si libertatile cetatenesti pot fi restranse doar prin lege, nu prin acte normative de rang inferior. „E interesant insa de vazut daca dupa deciziile acestea ale CCR exista vreo initiativa legislativa din partea vreunui minister, din partea Guvernului per ansamblu, din partea unor deputati si senatori de modificare. Nu. Deci in acest moment, pot sa va spun avem doar decizia Curtii Constitutionale, dar nu au intervenit modificari la cadrul legislativ general”, a mai zis Renate Weber.

sursa:https://www.cotidianul.ro/cum-se-mai-da-rares-bogdan-in-stamba-aceasta-nenorocita-ordinara/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu