9.17.2020

Trump: votul prin poștă, mai periculos decât imixtiunea străină

 


Miercuri, președintele Donald Trump a sugerat că votul prin corespondență este o amenințare mai mare la adresa integrității alegerilor din noiembrie decât imixtiunea străină.

”Cea mai mare amenințare pentru aceste alegeri este ca guvernatorii din partide diferite să controleze milioane de voturi”, a spus Trump într-o conferință de la Casa Albă. ”Pentru mine, asta este o amenințare mai mare decât una venită din partea unei țări străine, pentru că multe dintre cele ce s-au spus despre imxtiunea străină s-au dovedit neadevărate”.

Oficialii din serviciile SUA au avertizat că Rusia, China, Iranul încearcă să influențeze rezultatul alegerilor din 2020, iar serviciile și comisia de resort din Senat au ajuns la concluzia că Rusia s-a implicat în alegerile din 2016.

Trump este însă preocupat de voturile ce vor fi trimise prin poștă în acest an. Multe state au extins accesul la votul prin corespondență, din cauza pandemiei. Zece state au trimis buletine alegătorilor, iar alte state au trimis aplicații pentru votul de la distanță.

”E foarte periculos pentru țara noastră”, a spus Trump despre trimiterea acestor buletine de vot, fără ca ele să fi fost solicitate de alegători. ”Și știți cine știe mai bine decât oricine lucrul acesta? Democrații”.

Trump a spus că nu poate avea încredere în guvernatorii democrați care le trimit buletine de vot alegătorilor. Președintele și susținătorii lui spun că extinderea votului prin corespondență va duce la fraudarea alegerilor. Trump și procurorul general William Barr au spus că buletinele de vot pot fi măsluite de actori străini, însă nu există dovezi în acest sens. Experții spun că sunt puține probe care să indice o fraudare masivă a votului prin corespondență, că există metode antifraudă precum protocoale de verificare a semnăturilor și coduri de urmărire, iar unele state americane au organizat deja alegeri cu vot prin poștă.

sursa:https://www.cotidianul.ro/trump-votul-prin-posta-mai-periculos-decat-imixtiunea-straina/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu