9.30.2020

„Nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare”

 


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a avut o sedinţă de lucru cu premierul Ludovic Orban şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe tema Legilor Justiţiei.

Iohannis a declarat că intervenţiile brutale făcute de PSD asupra Legilor Justiţiei au bulversat sistemul de Justiţie, iar prevederile toxice trebuie reparate.

Va fi nevoie de o altă majoritate legitimă care să voteze legi ale Justiţiei coerente, a spus preşedintele.

Preşedintele s-a referit şi la scandalurile apărute după alegeri şi a spus că este inadmisibil ca în 2020 să avem încă discuții aprinse despre fraudarea votului.

„E inadmisibil că practici toxice continuă să fie îmbrățișate de politicieni retrograzi, care nu înțeleg că minciuna și dezinformarea nu mai sunt tolerate”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis spune că „vinovații vor fi trași la răspundere” și cere autotităților să verifice la „sânge și cât se poate de rapid cine, cum și de la ce partid a reușit sau nu a reușit să fraudeze”.

„Procesul electoral a decurs peste așteptări de bine, iar comisiile electorale din secții au lucrat mult, și-au dat silința și au reușit să rezolve problemele care au apărut. Însă, se pare, că după vot unii indivizi, vom vedea cine, au încercat să fraudeze rezultatele, falsificând se pare anumite înscrisuri. E pur și simplu inacceptabil și aceste proceduri trebuie net îmbunătățite”, spune Klaus Iohannis.

El mai afirmă că, „dacă se constată că pesediștiii au incercat să fraudeze rezultatele votului”, electoratul va sancționa drastic acest comportament.

sursa:https://www.cotidianul.ro/video-schimbarea-legilor-justitiei-discutata-la-cotroceni/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu