9.30.2020

„Nu vrea să vadă Clotilde Armand dacă am fraudat sau nu ?”

 


S-a încins meciul de la Sectorul 1. Mai mulți susținători ai primarului sectorului 1, Dan Tudorache, au mers miercuri dimineață să protesteze în fața Biroului Electoral al Sectorului 1, cerând renumărarea voturilor.

Demersul vine în contextul în care candidatul USR-PLUS, Clotilde Armand, a anunțat, marți noaptea, că este noul primar ales, cu un avans de peste 1000 de voturi în fața lui Dan Tudorache.

Susținătorii au strigat „Transparență” și „Renumărare”.

Alături de manifestați – și Dan Tudorache. Acesta a declarat că miercuri la ora 12.00 ar trebuie să fie luată o decizie.

Biroul Electoral Central este cel care va lua miercuri o decizie privind eventuala renumărare.

„Am solicitat la Biroul Electoral Central renumărarea voturilor. Am înțeles că astăzi (miercuri – n.r.), undeva la ora 12.00 va fi o ședință și se va lua o decizie. Așteptăm și sperăm să se decidă renumărarea voturilor, pentru că, din punctul nostru de vedere, sunt suspiciuni de fraudă și cel mai corect este să renumărăm”, a spus Dan Tudorache.

„Sper să se ia o decizie favorabilă pentru renumărare. Am fost acuzat (de Clotilde Armand, n.red.) că aș fi fraudat alegerile, nu vrea să vadă dacă le-am fraudat sau nu? Dacă se va demonstra că este mai mare de 1.000 de voturi, cât au constatat cei de la AEP, atunci cu siguranță e o mare problemă… sau va fi mai mică. Cred că le e frică de pierderea alegerilor după renumărare”, a mai spus Dan Tudorache.

Potrivit datelor parţiale centralizate de BEC, până miercuri, la ora 10,30, după numărarea a 97,74% dintre voturi, Clotilde Armand, se menţine pe primul loc cu 40,95% din voturi, la o diferenţă de 1,13% de candidatul PSD, Daniel Tudorache, care are 39,82%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu