9.18.2020

Orban cere ajutor „de sus“, ca să-l salveze pe Nicușor

 


Cu mai puțin de 10 zile înainte de alegerile locale, și la puțin timp după apariția în presă a înregistrărilor compromițătoare cu Nicușor Dan, lucrurile nu stau prea roz în sînul puterii. O discuție tensionată a avut loc la Cotroceni, între premier și președinte, susține Cozmin Gușă. Consultantul politic a dezvăluit la DC News: 

Din surse zero, am aflat azi de dimineață despre discuția tensionată care a avut loc la Cotroceni între Iohannis și un Orban disperat care a rupt poarta Cotroceniului, a cărui disperare nu vine dintr-un scor prost al PNL la nivel național. Marea problemă a lui Orban este că Nicușor Dan este în postura de a pierde și scorul mic al PNL în București îl va face pe Ludovic Orban ca-n noaptea alegerilor să devină victima celor care doresc să-l dea jos de la conducere” a spus Cozmin Gușă, în emisiunea DCNews.

”Orban s-a dus la președinte și i-a cerut să implice instituțiile statului în efortul de a-l ajuta pe Nicușor Dan să nu piardă alegerile, vă spun din surse zero”, a mai afirmat Gușă.

Consultantul politic mai afirmă:

Ludovic Orban a aflat ieri dimineață situația din București, care se prezintă în felul următor. Conform sondajelor PNL, campionul politic al Bucureștiului este, la votul politic, USR-PLUS cu 38%, urmat de PSD între 28% și 29%, respectiv PNL, care a căzut la 22%. În acest moment, lupta s-a tripolarizat cu un PNL perdant, dar cu USR-PLUS la pupitru. Ceea ce va însemna o super-înfrângere pentru Ludovic Orban. 

Lucrurile nu stau la fel în lupta pentru primărie, Băsescu a rămas la 13%, dar Nicușor Dan, după dezvăluirile din ultimele zile, în acest moment, este pe trend descendent, la o cvasi-egalitate cu Gabi Firea, în jurul a 33%.” a spus Cozmin Gușă, care a dezvăluit că a ”pus mâna” ieri pe sondajul la comanda PNL, după vizita în Constanța a premierului.

Sondajul a fost realizat alaltăieri, de tip CATI, a fost procesat ieri noapte, ca în după-amiaza zilei de ieri să fie rezultatele pe masa PNL, a spus Gușă.

sursa:https://www.cotidianul.ro/gusa-orban-cere-ajutor-de-sus-ca-sa-l-salveze-pe-nicusor/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu