9.18.2020

Un urs de peșteră, foarte bine conservat, descoperit după topirea permafrostului arctic

 


Crescătorii de reni din Rusia au descoperit ceea ce oamenii de știință spun că este prima carcasă de urs de peșteră cu țesut moale intact în regiunea care se confruntă cu topirea permafrostului, relatează Moscow Times.

(Permafrostul este un strat de sol și de roci care nu se dezgheață nici în timpul verii)

Cercetătorii de la North-Eastern Federal University au spus că anterior au dat doar peste cranii și oase ale speciei preistorice care a dispărut acum aproximativ 15.000 de ani.

”Astăzi acesta este primul și singurul de felul său - o carcasă întreagă cu țesut moale”, a spus cercetătoarea Lena Grigorieva.

”Este complet conservat, cu toate organele interne la locul lor, inclusiv nasul. Această descoperire este de mare importanță pentru întreaga lume”, a adăugat ea.

Topirea permafrostului în Siberia a dus la descoperirea mamuților și a rinocerilor lânoși în ultimii ani.

Este nevoie de o analiză cu radiocarbon pentru a detecta vârsta ursului de peșteră.

Experții de mediu avertizează că topirea permafrostului în aceste regiuni poate duce la eliberarea unor cantități mari de gaze de seră în atmosferă, accelerând și mai mult schimbările climatice.



sursa:https://science.hotnews.ro/stiri-arheologie-24291725-urs-pestera-foarte-bine-conservat-descoperit-dupa-topirea-permafrostului-arctic.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu