9.18.2020

PSD și Ciolacu, obligați să reia procedura de vot a moțiunii de cenzură. Dacă NU, atunci vom ști că a fost DOAR UN BLAT

 


Decizia Curții Constituționale, prin care a respins sesizarea guvernului în cazul moțiunii de cenzură, are consecințe surprinzătoare, atît pentru PNL, cît, mai ales, pentru PSD. CCR a decis că discutarea unei moțiuni de cenzură depusă într-o sesiune parlamentară poate fi votată în alta.

Cu alte cuvinte, moțiunea de cenzură depusă de PSD în sesiunea extraordinară, cea care n-a întrunit cvorumul în Parlament și astfel nu s-a mai ajuns la vot, revine acum în actualitate!

Pe de o parte, triumful PNL, sărbătorit chiar și de președintele Klaus Iohannis, s-a risipit în vînt. În declarațiile publice, ei au lăsat impresia că moțiunea ar fi fost votată și n-ar fi întrunit numărul de voturi necesare. Dacă ar fi fost așa, în acel moment, s-ar fi constatat că PNL și aliații ar fi reușit să construiască o majoritate parlamentară care susține Guvernul. Dar n-a fost așa! Acum Ludovic Orban tremură la gîndul că este posibil ca votul să fie reluat și va trebui să aștepte cu emoție rezultatul, un rezultat care l-ar face posesorul unui record, acela că ar putea fi singurul Premier dat jos de două ori într-un an prin moțiunea de cenzură, ceea ce, în condiții normale, ar însemna să iasă definitiv din calcul pentru o nouă nominalizare pentru această funcție.

Pe de altă parte, înfrîngerea PSD de acum cîteva săptămîni, destul de ciudată, cu mari semne de întrebare chiar pentru Marcel Ciolacu, președintele deja confirmat de Congresul PSD, s-ar putea transforma într-o victorie de răsunet, care ar înlătura și acuzațiile de blat cu PNL care au fost lansate la adresa lui Ciolacu de toți analiștii, inclusiv de către noi! Marcel Ciolacu are acum ocazia să demonstreze că noi toți ne-am înșelat sau că noi toți am avut dreptate!

Așadar, această Decizie a CCR va juca rolul hîrtiei de turnesol, cu ajutorul căreia se pot lămuri cîteva chestiuni-cheie din viața politică de la noi. Fiind în plină campanie electorală, acest moment devine și mai important pentru electoratul chemat peste numai o săptămînă la urne pentru alegerile locale, după care se va pregăti pentru alegerile parlamentare ce vor stabili viitorul Guvern.

Cu alte cuvinte, vom ști și noi dacă Marcel Ciolacu este cu adevărat președintele celui mai mare partid sau doar „trimisul” Sistemului în fruntea acestuia!

Dacă își va respecta declarațiile de pînă acum și va convoca Parlamentul în vederea votării moțiunii de cenzură, Marcel Ciolacu va avea în față două variante: fie să-și mobilizeze colegii și să poarte discuții cu celelelalte formațiuni din Opoziție și reprezentanții minorităților, astfel încît moțiunea să treacă, fie va trage de timp sau de sfori, astfel încît moțiunea să nu treacă sau să nu se întrunească din nou cvorumul.

În prima variantă ar putea fi un erou al PSD și și-ar merita funcția primită la Congres. În cea de-a doua variantă s-ar deconspira că, prin fire nevăzute, este legat ombilical de Klaus Iohannis prin intermediul serviciilor.

Orice alte argumente, cum că mai e puțin pînă la alegerile parlamentare și nu are rost să cadă Guvernul în plină pandemie Coronavirus sau că țara nu trebuie să treacă și printr-o criză politică, nu fac altceva decît să demonstreze BLATUL!

Deci, dacă vrea să mai rămînă în viața politică în calitate de președinte PSD, Marcel Ciolacu este obligat să convoace rapid Parlamentul pentru votarea moțiunii de cenzură. Dacă moțiunea va trece, Guvernul va cădea, dar va putea să gestioneze în continuare țara, cu anumite restricții, deci fără mari consecințe. Dacă moțiunea nu va trece, vom ști și noi mai multe despre jocurile de putere care ne decid viața și astfel vom putea vota în cunoștință de cauză.

Nu acesta este jocul democratic? De ce să ne speriem?

sursa:https://www.cotidianul.ro/psd-si-ciolacu-obligati-sa-reia-procedura-de-vot-a-motiunii-de-cenzura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu