Ajutorul pentru încălzirea locuinţei va fi doar o amintire după iarna aceasta. Începând din 2021, acesta va fi înlocuit cu venitul minim de incluziune, iar potrivit noilor prevederi legale, suplimentul financiar trebuie cerut primăriei, pentru că el nu se va mai acorda automat.
Acesta este ultimul an în care se mai dă ajutorul pentru încălzirea locuinţei, din anul 2021, acesta urmând să fie înlocuit cu venitul minim de incluziune.
Potrivit noilor reguli, acest supliment financiar acordat pentru încălzirea locuinţei va fi cerut primăriei de care aparţine fiecare familie, potrivit unor noi reguli.
Cine va mai primi bani pentru încălzire
Ajutorul lunar pentru încălzirea locuinței poate fi solicitat anual până la data de 15 octombrie, ca şi până acum. În cazul energiei termice, ajutorul poate fi obținut de familiile cu un venit mediu net lunar pe membru de până la 786 de lei și de persoanele singure cu un venit net mediu lunar de 1.082 de lei.
Astfel, persoanele fizice cu venituri mici, care au nevoie de acoperirea integrală sau parțială a costurilor cu asigurarea căldurii în casă, în perioada iernii, au puțin peste o lună la dispoziție pentru a depune la primăria localității dosarul pentru obținerea banilor.
Acesta este ultimul an în care ajutorul de încălzire se acordă în baza regulilor actuale, iar de anul viitor, lucrurile se vor schimba.
Din 2021, noi condiţii pentru suplimentul de locuire
Ajutorul pentru încălzirea locuinței, care este reglementat acum prin Ordonanța de urgență a Guvernului 70/2011, se va acorda pentru ultima oară, în forma actuală, în sezonul rece 2020-2021.
Pentru sezonul rece 2021-2022, ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi înlocuit de venitul minim de incluziune, care va avea o componentă numită supliment pentru locuire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu