10.03.2020

”Cred că îmi merge bine”

 


”Cred că îmi merge bine! Vă mulțumesc tuturor!”, a scris Donald Trump pe contul său de Twitter, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Președintele american a fost dus sâmbătă într-un spital militar după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus, transmite Reuters.

La circa 17 ore după ce și-a făcut public diagnosticul, Trump a mers încet de la Casa Albă la elicopterul care îl aștepta pentru a-l duce la Centrul Medical Militar Național Walter Reed din Bethesda (Maryland). El purta mască și un costum elegant, dar nu a vorbit cu reporterii.

”Cred că îmi merge foarte bine, dar ne vom asigura că lucrurile vor fi cum trebuie”, a spus liderul de la Casa Albă într-un scurt clip video postat pe Twitter.

Trump își va îndeplini atribuțiile dintr-un salon special din spital în următoarele zile, ca măsură de precauție, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kayleigh McEnany.

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, are o febră ușoară, a declarat Reuters o sursă care cunoaște evoluția situației.

Ce tratament primește președintele SUA

Medicul său, Sean Conley, a spus vineri seară că starea președintelui american este foarte bună, nu are nevoie de oxigen suplimentar, și a primit prima doză de remdesivir, un medicament antiviral cu administrare intravenoasă ce scurtează numărul de zile de spitalizare.

De asemenea, potrivit unui oficial al Casei Albe, președintele american este tratat cu un cocktail de anticorpi, un tratament experimental contra Covid-19 dezvoltat de Regeneron Pharmaceuticals.

De asemenea, Trump primește zinc și vitamina D (întăritoare ale sistemului imunitar), aspirină și alte medicamente generice.

Regeneron, REGN-COV2, face parte dintr-o grupă de medicamente experimentale de sinteză cunoscute drept anticorpi-monoclonali: copii ale anticorpilor umani pentru respectivul virus, administrate pacienților în primele faze ale bolii.

Doctorii lui Trump ”trebuie să fie destul de îngrijorați de ce au văzut dacă au decis să folosească un tratament experimental. Medicamentele experimentale sunt, prin definiție, riscante”, a spus Dr. Edward Jones-Lopez, specialist în boli infecțioase la Școala de Medicină a Universității California de Sud din Los Angeles.

”Problema este că nu există tratamente bune pentru oameni cu forme ușoare de Covid-19. Probabil că fac asta pentru că speră să riscul e mic”, a declarat și Rajesh Gandhi, medic de boli infecțioase la Massachusetts General Hospital din Boston.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-international-24326858-trump-cred-imi-merge-bine-medicamentul-experimental-care-primeste-presedintele-sua-spun-expertii-despre-acesta.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu