10.03.2020

România se află într-o situație mult mai gravă decât orice altă țară din fostul lagăr comunist.

 


Echilibrarea politică a României nu se poate realiza altfel decât printr-o reformare a partidelor politice ca entități de utilitate publică, funcționând în regim special însă prea puțin sau deloc supuse standardelor constituționale. Exemplul UDMR, care nu este constituit ca partid politic însă este admis pe listele electorale, reprezintă un aspect care va trebui sancționat la viitoarele alegeri, în sensul respingerii sau, în consecință, admiterea altor ONG-URI să poată participa la alegeri.

Modul de funcționare și reacție a Biroului Electoral Central nu oferă deocamdată garanții nici asupra corectitudinii procesului de vot, nici asupra gestionării contestațiilor. Principiul abuzului ca formă de autoritate se regăsește în rezolvarea cererilor. Având în vedere fraudele electorale implicite, din care a rezultat corupția actuală, care a dus la captivitatea statului român, denunțarea unor situații concrete de falsificare a rezultatelor ar trebui să ducă la repetarea alegerilor, renumărarea lor fiind o validare a fraudei.

Biroul Electoral Central ca entitate cu atribuții procedurale dovedește o pasivitate suspectă, în slujba puterii. Această modalitate de aliniere la comandamente politice are consecințe pentru perspectiva gestionării atmosferei electorale. Faptul că din urne au ieșit buletine cu numele unor persoane decedate nu reprezintă simple incidente, așa cum pare la prima vedere. Procesul electoral permite tot felul de excepții în ordinea celor care se regăsesc la baza corupției instaurată prin lipsa rigorilor presupuse de legislație.

Harta post-electorală arată un PSD slăbit, însă nu trebuie subestimat fostul partid totalitar și fosta Securitate, instituții care se regăsesc prin arborele genealogic al familiei în toate structurile actuale. Pierde sau câștiga PSD, demagogia și populismul trec pe alte ulițe. Partidul totalitar număra peste 4 (patru) milioane de membri, dintre care mai mult de jumătate reprezenta cam 60% din populația onorabilă a României, însă în profundă eroare politică și avantaje social- economice antidemocratice. Acest prag nu a fost depășit și nu sunt șanse cât responsabilizarea instituțiilor și funcționarilor publici nu devine literă de lege.

Sistemul mafiot se regrupează cu fiecare sezon electoral, România aflându-se într-o situație mult mai gravă decât orice țară din fostul lagăr comunist.

sursa:https://www.cotidianul.ro/harta-post-electora

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu