10.26.2020

Originea cuvintelor „român” și „România” și alte curiozități legate de istoria noastră

 


Dacă întrebi românii de unde provine cuvântul „român” sau „România”, majoritatea ar răspunde că acest cuvânt provine de la Roma sau de la romani. Greşit !

Român sau România provine de la cuvântul „Arman”, sau „Armis”, adică de la zeul Hermes, pomenit în mitologia greacă de atâtea ori. Grecii au preluat mai toate zeitățile de la traci şi daco-geți.

Zeul principal la geţi era Armis, adică Hermes la greci.

Dacă macedo-românii sunt întrebați ce origine au, vor răspunde că sunt armâni.



Ce înseamnă Sarmisegetuza, capitala Daciei?

S este un apostrof;

Armis este zeul Hermes;

Getuza înseamnă getul sau al geţilor.


Deci Sarmisegetuza înseamnă Oraşul/Locul sau Cetatea lui Hermes getul!

Geții erau de origine uriaşi, iar cartea „Urmaşii lui Ham” pe care o puteți citi aici confirmă încă o dată acest lucru. De asemenea și cartea „Dacia preistorică” a lui Nicolae Densușianu este foarte interesantă și plină de lucruri mai puțin cunoscute.

Cea mai numeroasă familie din Muntenegru din ziua de azi se numeşte pe sârbeşte Getici, adică fiii geţilor! Regiunea şi munţii din Serbia se numesc Romalia, adică Armania.

Ce înseamnă cuvântul vlah sau Valahia sau vlași, etnie ce şi în ziua de azi mai există în estul Serbiei, în regiunea numită Valea Timocului? Cuvântul vlah provine de la zeul Val sau Bal sau Mol, adică Hermes. Cultul zeului Hermes sau Bal-Moloh, era răspândit în antichitate mai în toată Europa şi Asia Mică. Referințe despre acest cult găsim în tot Vechiul Testament din Biblie.

O altă curiozitate este proveniența cuvântului sau denumirii „Moldova” sau Mol-Dava. Moldova sau MolDava, provine tot de la acelaşi zeu Mol, Bal, Val sau Hermes, adică Armis. Moldova, ţara sau cetatea zeului Mol!



Simbolul lui Mol sau Hermes este un bour, la fel ca stema Moldovei.

sursa:https://identitatea.ro/originea-cuvintelor-roman-romania-alte-curiozitati-legate-istoria-noastra/

2 comentarii:

  1. https://cugiralba.wordpress.com/2011/01/05/armin-olariu-despre-daci-geti-dispute-istorice/

    RăspundețiȘtergere
  2. Astea-s doar fantasmagorii d'ale lui funar sau daniel roxin .
    Nota 4 pentru astăzi .

    RăspundețiȘtergere