10.04.2020

Pelerinii s-au reîntors la Mecca. Restricțiile au fost ridicate

 


Pelerinii s-au reîntors astăzi la Mecca, în vreme ce Arabia Saudită a ridicat restricțiile COVID-19.

Un număr limitat de oameni au încercuit duminică cel mai sfânt loc al Islamului din Mecca, după ce Arabia Saudită a ridicat restricțiile de COVID-19. Regatul a făcut pasul de a suspenda Umrah, pelerinajul care atrage milioane de oameni din întreaga lume, la începutul lunii martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Dar pe măsură ce mai multe state au început să ridice restricțiile, guvernul saudit a început duminică să permită participarea a maxim 6000 de pelerini pe zi în Marea Moschee din Mecca. Numai cetățenii și rezidenții saudiți vor avea voie să intre în moschee în timpul acestei prime faze a redeschiderii și fiecare pelerin are până la trei ore pentru a finaliza pelerinajul.

 Marea Moschee, care este sterilizată și curățată de mai multe ori pe zi, găzduiește Kaaba, punctul central al lumii musulmane, spre care reprezentanții lumii islamice se roagă de cinci ori pe zi. 

Televiziunea de stat a arătat duminică ceea ce părea a fi mai puțin de 50 de persoane înconjurând Kaaba în același timp și mergând la câțiva metri distanță. De obicei, moscheea ar fi plină de pelerini din întreaga lume ce stau foarte apropiați. Pelerinii musulmani din afara Arabiei Saudite ar putea avea voie să vină la moschee de la 1 noiembrie, a declarat Ministerul de Interne, potrivit AlJazeera.

sursa:https://www.dcnews.ro/mecca-cv19_775456.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu