10.04.2020

Furtuna ”Alex”. DEZASTRU în Franța și Italia

 


Cel puțin două persoane au murit și până la 20 sunt încă dispărute după ce o furtună puternică a lovit sud-estul Franței și nord-vestul Italiei.

Mai multe regiuni aflate la nord de Nisa, în Franța, au suferit daune grave din cauza inundațiilor și alunecărilor de tere. Furtuna a dislocat poduri, a distrus drumuri și case. În nord-vestul Italiei, inundațiile au fost descrise ca fiind „istorice”. Podul de peste râul Sesia s-a prăbușit.

 

Armata a fost scoasă pe străzi
 

Premierul francez, Jean Castex, a scos pe străzi armata și a eliberat fonduri de urgență pentru a face față celor mai grave inundații din ultimele decenii din sud-estul Franței. Până la 20 de persoane sunt declarate dispărute. Totuși, Bernard Gonzalez, prefectul regiunii Alpi-Maritimes, a calmat puțin situația: "Doar pentru că cei dragi nu au putut contacta rudele, nu înseamnă că au fost uciși de furtună".

Agenția meteorologică Météo-France a declarat că în unele zone au căzut 450 mm. în decurs de 24 de ore, echivalentul a aproape patru luni în această perioadă a anului, relatează agenția de știri Reuters.

 

Care e situația în Italia?
 

În Italia, în Piemont, mai multe sate au fost izolate după ce ploile au făcut drumurile impracticabile. Situația de acolo a fost descrisă drept „extrem de critică” de către oficiali. Președintele Piemontului, Alberto Cirio, a declarat pentru La Stampa că au căzut 630 mm de ploaie în 24 de ore, o cantitate „nemaiauzită din 1954”, potrivit BBC.


sursa:https://www.dcnews.ro/furtuna-alex-dezastru-in-franta-si-italia_775485.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu