10.04.2020

În goana după realizarea unui interes personal Vela ”Paraipan” lasă la o parte interesul general

 


Recunosc faptul că zilele acestea am simţit lipsa unui personaj al politicii româneşti, căci da, Marcel Vela, cu geaca lui de piele în stilul lui Paraipan, a devenit un personaj.

Ce a mai făcut Marcel Vela în această perioadă plină de evenimente pentru România?

Ei bine, Marcel Vela și-a delegat, luna trecută, atribuțiile cu privire la alegeri şi a deschis lista candidaţilor PNL la Consiliul Local al orașului Caransebeș.

Candidata PNL pentru funcţia de primar al Caransebeşului a fost Andra Pleşea, nimeni alta decât fiica lui Marcel Vela.

Iată cum, după modelul Traian Băsescu, Marcel Vela încearcă să transforme politica într-o afacere de familie, angrenând resursele partidului în iniţiativa sa de a păstra Primăria Caransebeş în sânul familiei. Candidata PNL a pierdut alegerile în faţa candidatului PSD, Felix Borcean, la rândul său, fost membru PNL care a părăsit partidul în urma disensiunilor cu Marcel Vela.

Putem intui frustrarea unor membri PNL, persoane capabile, de altfel, cărora nu li s-a oferit şansa de a candida la Primăria Caransebeş tocmai pentru a satisface nişte ambiţii ale lui Vela.

Îngrijorător este că Vela a ales, în această perioadă importantă pentru România, să-şi delege atribuţiile tocmai pentru a duce la bun sfârşit ceea ce am numit mai devreme “afacerea de familie”, sperând ca după trei mandate ale sale la Primăria Caransebeş, pe viitor, aceasta să rămână pe mâinile fiicei sale. Încă o dată, se dovedeşte că în goana după realizarea unui interes personal Vela lasă la o parte interesul general, un comportament specific oamenilor care profită de funcţia deţinută şi pe care o consideră doar un mijloc pentru realizarea unui scop.

Vela a revenit din campania electorală, în capitală, ca să restabilească ordinea şi a început războiul cu “huliganii” de la metrou, nişte tineri fără minte, prinşi de entuziasmul unui meci de fotbal, eveniment pe care Vela a ţinut să-l marcheze elogiind interveţia jandarmilor şi felul în care i-au trântit pe aceşti tineri cu dinţii de bordură.

Nu ne spune, însă Vela nimic despre lupta împotriva clanurilor de interlopi care fac legea în mai multe judeţe din ţară, despre taxele de protecţie şi despre numărul mare de poliţişti care au legături cu aceste clanuri, despre acuzaţiile de fraudare a alegerilor, despre faptul că în anul 2020 vedem imagini cu persoane care ies cu sacul cu voturi în spate.

Dacă în starea de urgenţă găsea Vela de cuviinţă să apară în ”creierii nopţii” cu declaraţii de presă, reuşind să creeze doar panică şi isterie, într-o perioadă în care România era o ţară în care evoluţia cazurilor de coronavirus se afla sub control şi trimitea poliţiştii pe la casele oamenilor cu Lumina Sfântă, în această perioadă, în care asistăm la o explozie a numărului de cazuri, pe fondul nerespectării regulilor şi a unor măsuri de relaxare prost înţelese, ministrul de interne îşi deleagă atribuţiile pentru îndeplinirea unor obiective personale. A considerat Vela că fără aportul expertizei sale în domeniul administraţiei, Caransebeşul nu îşi poate duce existenţa sau a înţeles că zilele la Ministerul de Interne îi sunt numărate, dat fiind că România a pierdut lupta cu pandemia de coronavirus tocmai din cauza “veleităţilor” sale?

Avem parte de o clasă politică condusă doar de interese proprii şi de grup, iar iluzia existenţei unei democraţii în România ne-a făcut să ne lăsăm destinul în mâna unor persoane a căror moralitate şi pregătire nu depăşeste genunchiul broaştei căci, aşa cum spunea George Clemenceau “democraţia este un leu devorat de păduchi”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/singurele-veleitati-ale-lui-vela-afacerile-de-familie/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu