11.09.2020

Dacă Trump nu luptă, nu va mai fi niciun președinte republican

 


Senatorul republican Lindsey Graham îl avertizează pe Donald Trump să nu-și recunoască înfrângerea în alegeri și le cere republicanilor să schimbe sistemul electoral din SUA. Altfel, spune Graham, republicanii ar putea să nu mai aibă un președinte al Statelor Unite.

Graham este un veteran al politicii americane. A fost un prieten apropiat al lui John McCain, cu care a lucrat în comisiile de politică externă și apărare ale Senatului SUA. Dacă zona sa de interes ar fi fost Europa (Graham a lucrat mai mult pe zona asiatică), s-ar fi vorbit despre Graham aproape la fel de mult ca și despre defunctul John McCain sau despre Victoria Nuland, mai cu seamă că Graham are înclinații neoconservatoare. Republicanul Graham, congresman în mod neîntrerupt din 1995, nu a avut o relație caldă cu președintele Donald Trump. Ba chiar au ajuns la o dispută urâtă în presă, după ce președintele a spus că McCain nu este un ”erou” al războiului din Vietnam.

Ei bine, Lindsey Graham nu vrea să accepte victoria lui Joe Biden. ”Dacă republicanii nu contestă și nu schimbă sistemul electoral american, nu va mai exista un președinte republican”, a spus, duminică seara, Graham, la FoxNews. ”Președintele Trump nu trebuie să-și recunoască înfrângerea. Suntem la mai puțin de 10.000 de voturi în spatele lui Biden în Georgia. Va câștiga în Carolina de Nord. Am ajuns de la un handicap de 93.000 de voturi în Arizona, la doar 20.000 de voturi și continuă să fie numărate voturi”.

Graham, care este acum președintele comisiei juridice din Senat, a avut și el o cursă electorală, pe care a câștigat-o greu în fața contracandidatului democrat în Carolina de Sud, in cele mai disputate și mai scumpe alegeri pentru Senatul SUA. Acum, Graham promite că va cere comisie juridice din Senat să abordeze situația alegerilor prezidențiale.

”Ce s-a întâmplat? Echipa lui Trump a analizat voturile prin corespondență în Pennsylvania și a descoperit peste o sută de oameni despre care se crede că sunt decedați. 15 sunt cu siguranță oameni care au murit, care au fost înregistrați ca alegători și au votat. În Pennsylvania nu cred că lucrurile s-au terminat pentru noi”, a spus Graham.

”Le spun colegilor mei republicani că fie luptăm, fie ne acceptăm soarta. Vreau ca Pennsylvania să le explice americanilor cum au votat morții. Vreau să fie verificat sistemul computerizat din Michigan care a transferat voturi de la republicani la democrați”, a mai spus Graham. ”Sunt multe escrocherii. Dacă aș fi în locul președintelui Trump, aș merge în justiție, aș lupta. Din punctul de vedere al republicanilor, votul prin corespondență este un coșmar”.

”Nu acceptați proclamațiile presei despre Biden. Ripostați”, i-a cerut Graham președintelui Trump.

Senatorul a avut un sfat și pentru senatorul republican de Michigan, pe care l-a sfătuit să nu abandoneze lupta cu rivalul democrat. ”Poșta a devenit noua secție de vot. Este ca în Vestul Sălbatic atunci când vine vorba despre votul prin corespondență. Toate lucrurile de care ne-am temut au devenit realitate, deci trebuie să ripostăm acum, în 2020, pentru că altfel nu vom mai câștiga vreodată președinția. Miza este mare”, a spus Graham.

”Vom coopera cu Biden, dacă câștigă. Însă Trump nu a pierdut”, a spus Graham pentru Fox.

sursa:https://www.cotidianul.ro/daca-trump-nu-lupta-nu-va-mai-fi-niciun-presedinte-republican/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu