11.09.2020

Apelul ”Vigano” nu e propagandă ! ”MAREA RESETARE” din primăvara 2021 se apropie.

 


Fost ambasador (Nunţiu Apostolic) al statului Vatican în SUA, Carlo Maria Vigano a semnat, în mai 2020, un apel prin care atrăgea atenţia că, în primăvara lui 2021, are să fie operaţionalizată o mare resetare globală. La Forumul Economic Mondial din 2020 a avut loc o planificare (o calendarizare) ce a fost botezată chiar aşa: Marea Resetare (Great Reset). Înfrângerea lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie era condiţia de posibilitate numărul 1 pentru concretizarea planului. La noi, în primăvara lui 2020, înainte de conştientizarea pericolului COVID-19, Iohannis vorbea despre resetarea jocului politic intern. Tocmai citise vreun raport despre discuţiile de la Davos? O fi citit, dar acolo a fost vorba despre un plan de resetare economică pentru a da globalizării noi impulsuri. Cheia acestor impulsuri noi ar consta dintr-o nouă viteză a creşterii economice prin împrumuturi de stat masive. Aşadar, resetarea ar ţinti felul în care ar fi tratată în viitor datoria suverană a statelor. Datoria perpetuă – o nouă conceptualizare propusă de George Soros. Monarhia băncilor ar primi şi ea, astfel, atribute de perpetuitate.

Carlo Maria Vigano este îngrijorat, desigur, de soarta civilizaţiei creştine în acest context şi constată că globalizarea are un target anticreştin aproape explicit. Dacă nu era explicit, a devenit în mişcarea BLM, care pleacă de la presupoziţia că omul alb e vinovat de toate relele istorice, religioase şi climatice.

Biden apără viziunea celor care susţin teza încălzirii globale. UE are deja un grandios Plan Verde. Ecologismul, cu siguranţă, face parte din Marea Resetare.

Dar ce se întâmplă în adâncul ştiinţelor tari (relativitatea şi cuantica)? Nu energia, ci entropia conduce lumea, spune cel care e considerat noul Hawking, italianul Carlo Rovelli. Într-un context în care suntem invitaţi să devenim climatologi diletanţi şi virusologi lăutari, fizicianul Rovelli reaminteşte că energia totală se conservă, iar ceea ce creşte este entropia, nu căldura de pe Pământ. Entropia… Adică? Adică gradul de dispersare către rece al căldurii. Dacă n-ar fi această dispersie, n-am putea mânca niciodată supe, ciorbe etc.

Aşadar, pe dos decât susţin climatologii de azi. Nu ar fi prima oară când o pseudoştiinţă ar fi pusă să întemeieze politici. S-a mai întâmplat aşa ceva cu economismul lui Marx. Care încă şi azi mai are adepţi.

Noul ecologism are potenţialul de a reseta lumea? Are, desigur. Plantele se hrănesc cu dioxid de carbon şi eliberează oxigen în natură. Respiraţia animalelor şi a omului este cea mai mare fabrică de dioxid de carbon de pe planetă. Noii ecologişti visează să elimine toate emisiile tehnologice de dioxid de carbon. Producţia de oxigen pe planetă are să scadă. Fără acest aprinzător al reacţiilor din sânge (cu el diminuat, de fapt), sănătatea omenirii va fi în pericol. Marea Resetare s-ar putea să fie mai puţin anticreştină decât antiviaţă.

sursa:https://www.cotidianul.ro/apelul-vigano-nu-e-propaganda/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu