1.23.2021

Biden va relua strategia manipulării și a destabilizării lumii

 


Revenirea exponenților intervenționismului și imixtiunii în treburile altor state înseamnă reluarea strategiei care, sub semnul ”democrației” a însângerat lumea, aducând-o în haos. Un haos care nu s-a limitat doar la est, ci a afectat puternic și Europa Occidentală.

Cu toate problemele sale și ciudatele manifestări mai puțin obișnuite la acest nivel, Donald Trump a însemnat o etapă de reașezare a lucrurilor în matca lor. Sau cel puțin o încercare.

De fapt, era greu chiar și pentru ”cel mai puternic om al lumii” să pună din nou trenul american pe liniile firești, după ce, timp de 15 ani fusese deraiat în cea mai mare acțiune de destabilizare a lumii de la războiul mondial încoace. 

Administrațiile criminale Bush jr. și Obama au aruncat în aer Orientul și Europa de est, iar fără intervenția fermă a Rusiei, acolo unde s-a putut, haosul ar fi fost total. Ce s-ar fi întâmplat dacă puciul contra lui Erdogan, pus la cale în ultima perioadă Obama – Biden nu ar fi eșuat?

Donald Trump a dat semnale importante de relansare a dialogului mondial – chiar dacă i se pot reproșa câteva capitole – relația cu China dincolo de paradigma concurenței comerciale, relația cu Uniunea Europeană, pe poziții de forță. Dar, poate fi înțeleasă atitudinea președintelui american chiar formația sa: este om de afaceri și naționalist american.

Important este că Trump NU a declanșat un război, precum predecesorii săi, și nici nu a creat premisele unuia, în ciuda declarațiilor dure în cazul Iran. Și, atenție – Donald Trump NU a patronat și NU a instigat nicio ”revoltă” sau „mișcare civică”.

Revin acum la putere democrații, revine Joe Biden, vicepreședintele celui care a patronat haosul în Orient și în Europa de est, în Ucraina. Și deja se ivesc zorii reluării strategiei destabilizării.

Scandalul regizat cu Navalnîi, reluarea unor declarații dure al Kievului și, mai nou, anunțul așa zisei șefe a opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia că se întoarce în țară, pe model Navalnîi.

Deși sunt deschise două dosare penale pe numele său, Svetlana Tihanovskaia. Probabil situația din Belarus se va agrava, vor urma manifestații, arestări și tot ce presupune o destabilizare – inclusiv sancțiuni internaționale sporite.

Venirea lui Joe Biden la putere înseamnă și reluarea relațiilor sale dubioase cu Ucraina – care în loc să-l ducă în boxa acuzaților, l-au ajutat să ajungă președinte!

După cum se știe, clanul Biden este unul dintre marii profitori de pe urma Maidanului. La fel, după cum s-a recunoscut, controversatul miliardar George Soros a susținut atât Maidanul, cât și Partidul Democrat american, fiind și un principal contribuitor la campania lui Joe Biden.

Revenirea acestor exponenți ai intervenționismului și imixtiunii în treburile altor state înseamnă reluarea strategiei care, sub semnul ”democrației” a însângerat lumea, aducând-o în haos.

Un haos care nu s-a limitat doar la est, ci a afectat puternic și Europa Occidentală, prin valul de migrație.

În plus, e clară și o nouă componentă a politicii reprezentate de Biden, pentru care Estul tradiționalist trebuie destabilizat: ideologia de gen. Darea peste cap a moralității tradiționale la nivel global pare a fi un obiectiv prioritar al noii administrații de la Washington – și asta se vede prin numirile în funcții cheie – în frunte chiar cu vicepreședinta SUA, o susținătoare vehementă a orientării. Sau chiar mai mult…

Credința, mai ales cea ortodoxă, tradiționalistă, va fi țintă, moralitatea tradițională, apoi naționalismul, ideile suverane și tot ceea ce se opune melanjului planetar pe care ”progresismul” vrea să îl impună – având acum și puterea de la Washington.

Deci, să e așteptăm la o perioadă de destabilizare mondială, de manipulare mediatică și mai ales prin ”socializare” – și, desigur, la o concentrare pe principalele puncte de rezistență ale ”lumii vechi” – Rusia și unele europene.

sursa:https://ro.sputnik.md/columnists/20210120/33312778/Biden-va-relua-strategia-manipularii-si-destabilizarii-lumii.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu